Kroken på døra for Diginotar

Kroken på døra for Diginotar

Det nederlandske selskapet Diginotar har erklært seg konkurs etter sommerens hackerskandale.

Etter enorme sikkerhetsbrister i sommer, som blant annet kan ha ført til massiv overvåking av iranske Gmail-brukere, har den nederlandske sertifikattilbyderen Diginotar slått seg konkurs. Dette melder BBC.

Seskapet kom i hardt vær etter at hackere brøt seg inn og tildelte seg selv flere hundre falske sikkerhetssertifikater for nettsteder til virksomheter som Google, Microsoft, Facebook, Twitter og CIA.

Sertifikatene ble blant annet brukt til å spionere på brukere av Googles epost tjeneste Gmail.

Les mer:

Gmail-angrep mot 300.000 iranere

Mistet troverdigheten

Diginotar leverte sikkerhetssertifikater til blant annet nederlandske myndigheter, men mistet totalt troverdigheten etter angrepet. Selskapet sluttet å utstedet sikkerhetssertifikater kort tid etter at skandalen var et faktum.

Ler også:

Diginotar tar kvelden?

Vasco Data Security, moderselskapet til Diginotar, vil overta selskapets aktiva.

- Vi arbeider med å tallfeste skaden som ble gjort av hackeren i Diginotars systemer, og vil frigi et estimat om rekkevidden av tap så snart som mulig, sa Vasco i en uttalelse.

Sikkerhetseksperten Graham Cluley i it-sikkerhetsbedriften Sophos skriver i et blogginnlegg at få vil sørge over Diginotar.

- Selskapet mistet all troverdighet da det ble avslørt at de hadde visst om sikkerhetsbruddet i flere uker før de sto frem med hva som hadde hendt, skriver Cluley.

Nettleserutviklere har for lengst trukket tilbake Diginotars rotsertifikat, inkludert Microsoft, Google og Opera.

Apple var sist ute, og trakk rot-sertifikatet fra Diginotar den 9. september.

Les mer:

Stenger ikke sikkerhetshull