Krugle: Google for utviklere

Krugle: Google for utviklere

Er du en utvikler på jakt etter kildekode vil Krugle være søkemotoren du trenger.

Krugle ble denne uken demonstrert på programvaremessen Demo 06 i San Francisco. Det er snakk om en spesialisert søkemotor beregnet for programvareutviklere for søke opp eksisterende kildekode slik at man slipper å finne opp hjulet på nytt.

 

- Vi er Google for utviklere, sier sjefen for Krugle, Steve Larsen, til IDGs nyhetstjeneste.

 

Tjenesten er gratis og ligner i utgangspunktet en ordinær søkemotor, men resultatene som presenteres er ganske annerledes. Utviklere kan søke etter kode ved å taste inn nøkkelord eller rett og slett ved å lime inn kode i søkefeltet.

 

Skjønner språket

 

Ifølge Larsen skal Krugle finne det man leter etter ved at søkemotoren (Klikk for større bilde)skjønner programeringsspråket koden er skrevet i. Og når koden blir funnet, presenteres den i sin opprinnelige struktur fremfor i tekststrenger som er vanskelig å lese.

 

Krogle skal også gjøre det mulig å laste ned dokumentasjon på koden og informasjon om lisenser for å hjelpe utviklere med å avgjøre om koden passer til et spesifikt prosjekt.

 

Alle data som er relatert til kildekoden kan samles under en enkelt, personlig URL som brukeren kan sende videre til kolleger som arbeider med samme prosjekt.    

 

Tjenesten er foreløpig kun i en betaversjon som man først må melde sin interesse for å få tilgang til. Krogle skriver på sine nettsider at tjenesten skal lanseres offisielt 8. mars 2006.

 

I mellomtiden kan du melde din interesse for å teste betautgaven.