Kundeansvarlig vil rømme til fjells

Kundeansvarlig vil rømme til fjells

Bjørneboe drømte om å drive en turisthytte i den norske fjellheimen. I stedet ble han superselger i et svensk konsulentselskap.
Han elsker naturen og fjellet. Men lån på en leilighet i Oslo har gjort at Andreas Bjørneboe (34) har lagt planene om en turisthytte på is.

-- Det er ikke så lett å hoppe av. Hadde jeg vært økonomisk uavhengig hadde jeg gjort det med en gang. Men uansett så tror jeg før eller senere vil realisere denne planen. Kanskje ikke i 10 år, men ihvertfall for en periode, sier Bjørneboe.

Nå blir han i stedet kundeansvarlig innenfor området Infra Solutions i WM-data, for å selge inn prosjekter innen mobilitet, sikkerhet og høytilgjengelighet til det private næringsliv.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Jeg hadde lyst på nye utfordringer. Jeg har vært med på å bygge opp Egroup fra starten. Nå kommer jeg i et nytt miljø. Dessuten er WM-data spennende fordi de skal vokse i Norge.

-- Hva er det beste/verste med å bytte jobb?

-- Det beste er at man ofte får ny inspirasjon og blir kjent med nye mennesker. Det verste er at man må gå fra gode og hyggelige kollegaer.

-- Hva er din største utfordring i den nye jobben?

-- Hmmmm. (Lang tenkepause). Ja, si det. Det blir vel å bygge opp en ny kundeportefølje raskt. Jeg har fått et halvt år på meg.

Og Bjørneboe liker å få tøffe krav.

-- Det motiverer meg. Men jeg legger det bak meg når jeg går hjem fra jobben.

-- Hvordan gjør du det? -- Vel, det første jeg gjør er å ta av meg dressen. Når den er på er jeg i "jobb-modus". Når den er av er jeg hjemme.

-- Hvis du skulle valgt en helt ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Da ville jeg drevet en turisthytte i Jotunheimen.