Kunsten å brenne for uten å brenne ut

Kunsten å brenne for uten å brenne ut

Frykten for å ikke klare, være dyktig nok eller møte utfordringene på jobb og hjemme, er motoren når vi tar steget inn i den vonde sirkelen.
DET ER HELDIGVIS lov å være utbrent i dag. For bare noen år siden fantes det ikke en diagnose, og vi trakk på skuldrene når noen hevdet "å ha møtt veggen". I arbeidet med helse miljø og sikkerhet (HMS), er det satt et fokus på denne lidelsen fordi den representerer en faktisk trussel for arbeidsplassen. Lange sykemeldinger og fravær av nøkkelpersoner er ikke bare dyrt, det kan også true konkurranseevnen.

Tiden er for kort, og aktivitetene for mange. Vi må reagere fortere, uten tid til å reflektere eller resonnere. Sammenhengen mellom det vi tenker, mener og skaper er åpenbar. Vi tar oss bare ikke tid til å se det. Dessuten, det er lettere å skylde på systemet, sjefen eller ektefellen.

"Flight or Fight!", to adferdsmønstre fra Adam og Evas tid er det ikke lett å bli kvitt. Og kvitt dem blir vi, mener bediftsrådgiver Berit Øhn, i rådgivningsfirmaet "The Turning Point," når vi velger den gode sirkelen og erkjenner ansvar for egne handlinger.

Hvordan møter vi motgang? Kanskje ikke like ydmykt hver gang, og Berit Øhn snakker om det å lære en lekse. Den leksen jeg trenger for å gjøre ting på en ny måte.

-- Ja, bare tenk hvordan resultatet blir når vi tenker følgende tanker: "Dette fortjente jeg, dette er håpløst, jeg gir opp(" Vår omgivelser kan reagere med å tro at vi furter, boikotter eller er kritiske. Dermed blir alle en del av en negativ spiral skapt av deg, sier Øhn.

-- Så det blir et spørsmål om meningen med livet?

-- Det er opp til hver enkelt å finne den. Jeg tror at vår oppgave er å finne vår egen verdi og drivkraft. For å gjøre plass til mer av de gode opplevelsene og kunnskapen, må vi gi slipp noe vi ikke trenger og som tar for stor plass.

UT FORSVINNER VELPLEIDE såre følelser, godt lagret frustrasjon og nypusset aggresjon. Det er ikke enkelt, medgir Berit Øhn. Og mange trenger nok hjelp i denne prosessen. For når man står med begge bena midt i krisen, er det ikke lett å se hva vi kunne ha gjort for å hindre alt dette.

Et tips fra bedriftsrådgiveren er å forstå kritikken, men snu konklusjonen konstruktivt. Den største oppdagelsen i enhver generasjon er at mennesket kan forandre sitt liv ved å endre holdning. Vinnerne er bedrifter og organisasjoner som forstår dette i tide, og sørger for å at de blir i stand til å ivareta det viktigste de har, nemlig menneskene.