HENTER MILLIONER: Erik Baklid i Virtualworks satser videre med 95 millioner kroner i fersk kapital. (Foto: Virtualworks)

HENTER MILLIONER: Erik Baklid i Virtualworks satser videre med 95 millioner kroner i fersk kapital. (Foto: Virtualworks)

Nesten 100 millioner til søk og intelligens

Virtualworks henter inn 95 millioner i en rettet emisjon for å satse internasjonalt med kunstig intelligens, tekstanalyse og søk.

Mesteparten av den ferske emisjonskapitalen går til søsterselskapet Ayfie, som spesialiserer seg på teknologi beregnet for semantiske tekstanalyser.

Serieetablering

Firmaet Virtualworks er startet av Erik Baklid, kjent fra etableringen av Telecomputing, og Citrix-veteran Ed Iacobucci. Målet er å skape et tungt, norskbasert selskap innen teknologier for smarte søk, semantiske tekstanalyser og kunstig intelligens.

Teknologien brukes til rask uthenting av informasjon fra virksomhetssystemer, kundehåndteringssystemer og intranett- og portalløsninger.

- Vi ønsket ikke oppmerksomhet før vi hadde bygget opp en solid kundebase med gode referanser slik at vi fremstår som et solid og bærekraftig konsern. Vi har en fantastisk teknologi som mange burde gjøre seg kjent med, og er svært takknemlig ovenfor våre kunder, ansatte og eiere som har så stor tro på oss, sier Erik Baklid.

Det er eksisterende investorer, nye private investorer, medlemmer i styret og ansatte som har fulltegnet emisjonen.

Etablert kundekrets

På kundelista til Virtualworks er det over 500 kunder i Norden, Tyskland og USA. Blant disse er Atea, Storebrand, Bilia, Aon, Statkraft og Selmer.

- Vi skal nå gjøre større investeringer i markedsføring for å gjøre løsningene kjent ovenfor nye kunder og i flere markeder, sier Erik Baklid.

Det er eksisterende investorer, nye private investorer, medlemmer i styret og ansatte som har fulltegnet emisjonen.

Løsning for store datasett

Nykomlingen Ayfie, som i markedsføreres suverene forakt for rettskriving og godt språk skrives «ayfie», skal spesialisere seg på analyse av strukturer og innhold i tekst. Målet er å kunne hente ut innsikt fra slike store datasett fra forskjellige tekstkilder.

Baklid ser et stort potensiale for løsningene innen finans, helse, offentlig sektor og blant advokater.

- Vi har et eget lingvistikk-team som sammen med våre utviklere utvikler uthentings- og gjenkjenningsfunksjoner. Vi er godt i gang med denne satsningen og har signert flere avtaler med kunder og strategiske partnere, sier Baklid.

kunstig intelligens