Kuppet Norges største pc-avtale

Kuppet Norges største pc-avtale

Fujitsu Siemens Computers har inngått en rammeavtale med Norsk Hydro som omfatter 35.000 ansatte. Avtalen er verdt over 150 millioner kroner. Dell står igjen som den store taperen.

Fujitsu Siemens Computers har inngått en rammeavtale med Norsk Hydro om levering av stasjonære og bærbare pc-er. Avtalen strekker seg over tre år, og gjelder for alle Norsk Hydros kontorer globalt, noe som omfatter mer enn 35.000 ansatte.

Rammeavtalen gjelder fra 1. april 2006.

- Dette er virkelig en anerkjennelse og vi gleder oss over avtalen, sier administrerende direktør Vidar Berg i Fujitsu Siemens Computers i en pressemelding.

Berg forteller til Computerworld.no at avtalen som nå er landet er business til business pc-avtalen med Hydro.

- Vi bytter ut pc-er med jevne mellomrom, ikke alt i et jafs, sier Berg.

Over 50 millioner per år

Norsk Hydro har anslagsvis over 20.000 pc-brukere. Hvis man antar en avskrivningstid på tre år på en pc, betyr avtalen som nå er inngått at Fujitsu Siemens skal levere over 6.500 pc-er per år til Hydro-ansatte.

Vanligvis er det en miks av stasjonære og bærbare modeller, kanskje med en overvekt mot bærbare. Med en estimert gjennomsnittspris per pc på 7.500 kroner, betyr avtalen en omsetning på over 50 millioner kroner per år.

Berg vil ikke kommentere Computerworld.nos verdianslag.

Dell mistet storkunden

Alle de fire store pc-leverandørene (HP, Dell, Lenovo og Fujitsu Siemens, red.anm.) var ute etter avtalen, ifølge Berg. han fastslår at dette er den største pc-avtalen i 2006.

- Hadde dere denne avtalen fra før?

- Nei, den var det Dell som hadde, sier Berg og legger til at det er god stemning på kontoret i dag.

- Men vi har hatt hjemme-pc-avtalen med Hydro. Vi har ikke fått noen beskjed fra Hydro om hvorfor vi vant, men vi har vel bevist at vi har noe som fungerer, og vi har gitt fornuftige betingelser over tid, sier han.