Kursras for Adobe

Kursras for Adobe

Gårsdagens kvartalsfremleggelse fra Adobe var ikke nok for aksjemarkedet. Resultatet ble det største kursfallet på ni måneder.

Aksjemarkedet i New York svarte på gårsdagens resultatfremleggelse fra programvareselskapet Adobe med å gi aksjekursen den største nedturen på ni måneder.

Bakgrunnen for den kraftige reaksjonen var nyheten om at selskapets europeiske kvartalssalg kom inn 10 til 15 millioner dollar svakere enn først ventet, ifølge Bloomberg.

Sørste fall siden september

Handelen på Nasdaq-børsen ga dermed et fall på 6,3 prosent, tilsvarende to dollar per aksje, til 30,01 dollar. Det tilsvarer det største fallet aksjen har hatt siden utgangen av september i fjor. Så langt i år har Adobe-aksjen falt 2,5 prosent.

Adobe Systems har nå en markedsverdi på 16,16 milliarder dollar.

EPS bedre enn ventet

Etter at regnskapsbøkene for andre kvartal er lukket, sitter selskapet igjen med et resultat på 55 cents per aksje, såvidt i overkant av analytikerestimatet på 51 cents per aksje. Selskapets driftsinntekter steg 8,5 prosent til 1,02 milliarder dollar på årsbasis. Forventningen her lå på 995,7 millioner dollar.