Kutter mobil utenlandspris

Kutter mobil utenlandspris

Telenor og Netcom har endelig fått prisaggressiv konkurrent på mobile utlandssamtaler. Telenordic hevder kundene kan spare opptil 73 prosent ved å bruke deres internettbaserte løsning.
Det er normalt svindyrt å ringe utenlandssamtaler med mobil. Direktør i Post- og Teletilsynet, Willy Jensen, har derfor krevd at Telenor, Netcom og Tele2 må jenke sine priser, men de har ikke latt seg affisere av tilsynets sabelrasling. Post og Teletilsynet har dessuten påpekt at det er liten sammenheng mellom markedsaktørenes pris- og produksjonskostnader.

Det nordiske telekomselskapet Telenordic vil nå gi de andre norske mobiloperatørene konkurranse på utenlandstrafikk, ettersom de har lansert løsningen SmartLife. Telenordic baserer seg på å kjøre mobiltrafikken over internett som gir opptil 73 prosent rabatt på utenlandssamtaler i forhold til konkurrentene.

Dette priseksemplet er en sammenligning mellom Netcom Active Talk og Telenordics SmartLife. "Kundevennlige" Barbara Thoralfsson i Netcom tar 10,69 kroner per minutt på en mobilsamtale fra Kina, mens Telenordic til sammenligning tar kun 2,81 kroner.

En gjennomgang av prislistene til Telenordic viser at de i gjennomsnitt ligger 30,7 prosent lavere enn Netcom Active Talk.

348.900 utlendinger i Norge kan spare mye på å ringe hjem. Både utlendinger i Norge, andre nordmenn samt bedrifter som ringer til utlandet kan spare mye penger på å benytte SmartLife-løsningen.

Tjenesten kan brukes både fra mobil og fasttelefon. Den kobles opp via en sms fra mobiltelefonen. For Telenordics kunder gir det også ekstra god oversikt når utenlandstrafikken kommer spesifisert på den vanlige fakturaen.