Kuule venner for Motorola

Kuule venner for Motorola

Mobilprodusenten Motorola jobber nå tett sammen med snøbrett- og klesprodusenten Burton.
Under Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas denne uken fortalte Motorola og Burton om en felles allianse. Dette ble blant annet markert med et utendørs snøbrettanlegg, midt i ørkenbyen Las Vegas.

Burton har også et samarbeid med Apple, og de første fruktene av alliansene ble vist på CES hvor Burton har laget en jakke med plass til både en iPod og en bluetooth-telefon.

Kraven i den nye jakken har to stereohøyttalere integrert, samt en mikrofon. På jakkeermet har man et styringspanel for både mobiltelefonen og iPoden.

Brettkjørene som bruker jakken, benytter seg av kontrollpanelet for å styre iPoden uten at den behøver å flyttes fra sitt polstrede tilholdssted inne i jakken. På samme måte kan bluetooth-telefonen styres.

Hvem som ringer ser du på jakke-ermet. Ønsker du å ta telefonen, trykker du "svar" og eventuell musikk på iPoden blir automatisk slått av mens samtalen er i gang.

Motorolas bidrag i dette prosjektet har vært å gjøre det elektroniske utstyret solid og vanntett, slik at det skal tåle litt slag og snø. De har også designet det elektroniske opplegget i jakken slik at det kan fjernes før vask.

Gadget-jakken er ifølge IDGs egen nyhetstjeneste forventet lansert til sommeren.