Kveim innfrir ikke

Kveim innfrir ikke

Software Innovation skuffer i tredje kvartal med et forverret resultat. Nå vil Per Kveim overta den operative styringen i Norge.
Mens flere it-selskaper i 2004 har bedret sine resultater i forhold til 2003, går Software Innovation i årets tredje kvartal motsatt vei. Selskapets driftsresultat endte på minus 9,2 millioner sammenlignet med tre millioner kroner i samme periode i fjor.

Omsetningen falt fra 89,2 millioner i tredje kvartal 2003 til 76,8 millioner i år.

Hittil i år har Software Innovation en omsetning på 290,7 millioner, en nedgang fra 322,8 i forhold til samme periode i fjor. Det eneste lyspunktet er driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) i året så langt som endte på pluss 6,3 millioner sammenlignet med minus 3,7 millioner i samme periode i fjor. Men årets nest siste kvartal trekker altså kraftig ned selskapets ambisjoner for året som helhet.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at: "En rekke forventede kontrakter ble forskjøvet ved slutten av kvartalet, og en forventet kontrakt i Norge på 4 millioner kroner gikk tapt. Det er særlig selskapets norske enhet som har bidratt til det skuffende resultatet".

Selskapet er misfornøyd med resultatet og konsernsjef Kveim har varslet at han selv vil ta over det operative ansvaret i Norge. Det er da spesielt det sviktende salget av nye lisenser som vil være fokus.