- Kvinner sender oftere sex-meldinger

- Kvinner sender oftere sex-meldinger

Utroskapstjenesten Ashleymadison.com har undersøkt medlemmenes digitale vaner.

En studie gjennomført blant medlemmene av Ashleymadison.com viser at det er langt større sannsynlighet for at en utro kvinne vil sende sex-meldinger og nakenbilder av seg selv enn en utro mann, skal vi tro en pressemelding fra nettsamfunnet.

Ifølge meldingen er det universitetene i Nebraska og Kansas som har samlet materiale for studien fra medlemmer av Ashelymadison.com. Over 5000 registrerte brukere deltok i undersøkelsen. Datingtjenesten ble lansert i 2001 og er en av de raskest voksende nettdatingtjenestene i USA. Selv hevder de at de har nesten 17 millioner brukerer over hele verden.

Navnet er satt sammen av de to vanligste navnene i USA, Ashley og Madison og det spesielle med tjenesten er at de sikter seg inn mot personer som er i et forhold, men ønsker et sidesprang.

Kvinner er mer uforsiktige

Ifølge undersøkelsen er kvinner betydelig mer uforsiktige enn menn når det gjelder å dekke sporene etter sine seksuelle eskapader.

"Ifølge studiet er det langt mer sannsynlig at menn vil slette nettleserens historikk etter en erotisk økt, enn at kvinner vil gjøre det. Bare en tredjedel av kvinnene innrømmet å være nervøse over å bli tatt mens de ser på snuskete bilder, mens halvparten av mennene sa at de bekymret seg over det scenarioet", står det er meldingen.

"Nesten alle kvinner som er utro på nettet møter sine virtuelle partnere i virkeligheten også. Menn derimot virker mer tilfreds med å la sine utenomekteskapelige forhold forbli på nettet. Kun to av tre menn sa at de også ønsket å se nettpartnerne sine ansikt til ansikt. Teksting holder seg sjeldent på et lett, flørtende nivå. En tredjedel av dem som er utro mot ektefellene sine, innrømmer å ha hatt sex via tekstmeldinger", heter det videre.

Massiv kritikk mot tjenesten

AshleyMadison har fått mye kritikk i USA etter lanseringen, og har blitt kritisert for å basere sin forretnings på utroskap med påfølgene skilsmisser og ødelagte familier.

Psykolog Andreas Løes Narum ble intervjuet av NRK.no vinteren 2010 om Ashleymadison.com.

Han forteller i artikkelen at nettsteder hvor man kan finne en uforpliktende sexpartner, lenge har eksistert på nettet. Men at det er en ny trend at man kan oppgi at man er i et forhold, og ønsker en uforpliktende sexpartner.

Selv om Narum synes disse nettstedene er moralsk forkastelige, tror han det fungerer til sitt bruk.

– Folk som er i et forhold har mye å tape på at utroskapen blir oppdaget. På disse sidene finner man folk i samme situasjon, og derfor blir man heller ofte ikke oppdaget. De fleste ønsker å forbli gift og lykkelige, sa han til NRK.no.