Kvitter seg med 17.000

Kvitter seg med 17.000

Nokia Siemens har varslet dramatiske kutt. Men Norge blir etter alt å dømme spart.

Det går ikke bra hos Nokia Siemens. Samarbeidet mellom telestolthetene fra Finland og Tyskland må skjære til beinet. I en pressemelding varsler konsernledelsen at 2013 vil være et år med massive nedskjæringer.

Det er samarbeidsselskapet Nokia Siemens Networks, som lager nettverksutstyr, som vil konsolidere seg på tjenester innen mobilt bredbånd. Selskapet har over lengre tid hatt problemer med å få positive tall. Dermed vil omstruktureringer medføre at 17.000 av dagens ansatte mister jobben sin.

Selskapet har i dag 75.000 ansatte.

Norsk kontor trolig ikke berørt

Nokia Simens Networks har to kontorer i Norge, ett i Oslo og ett i Trondheim. Totalt dreier det seg om rundt 200 årsverk.

Men kommunikasjonsansvarlig i Nokia Simens Networks Norge, Hilde Holte Eriksen, tror ikke kontorene her til lands blir påvirket.

- Vi tror ikke det. Vi visste at det var en restrukturering på gang, men fikk også meldingen selv i går, sier Eriksen.

Hun legger til at spekulasjoner tyder på at det hovedsakelig er hovedkontorene som vil bli rammet, og at den nordiske regionen nok ikke blir berørt i like stor grad som selskapet globalt.

- Vi håper at dette ikke påvirker oss direkte i det hele tatt. Vi ser positivt på det, sier Eriksen.

Lønnsomhet

Målet med operasjonen er å spare opp mot én milliard euro. I september ble selskapet tilført 1 milliard euro i kapitalinnsprøyting fra morselskapene, og samtidig ble Jesper Ovesen hyret for å føre tilsyn med strategiskiftet som styreformann.

Nedskjæringer vil være en del av en mer strømlinjet organisasjon. I tillegg går jobber tapt i forbindelse med integreringen av enheter fra Motorola Solutions, som ble kjøpt tidligere i år.

- Vi trenger å ta de nødvendige tiltak for å opprettholde vår konkurranseevne, og å bedre lønnsomheten i et utfordrende telekommunikasjonsmarked, sier konsernsjef Rajeev Suri i en pressemelding.

- Vi fortsetter med vår satsing på forskning og utvikling, og investeringer i mobilt bredbånd forventes å øke i årene som kommer, sier han.

Les hele meldingen på selskapets nettsted.