Kvitter seg med Microsoft

Lovens voktere i Frankrike velger open source-produkter på grunn av sikkerhet og pris.

De franske innenriksdepartementet går over fra proprietære løsninger til systemer basert på åpen kildekode. Ifølge departementet ønsker de en systemarkitektur som er i harmoni og samtidig tillater diversifiserte teknologier.

 

- Det er på grunn av sikkerhet vi ikke ønsker å være avhengige av bare en teknologi, sier Patrick Guedj, it-sjef i departementet.

 

To viktige franske polititjenester vil nå går over til programvare basert på åpen kildekode.

 

Firefox og Thunderbird

 

I fjor startet det franske politiet, Gendarme, med å gå over fra Microsoft Office til OpenOffice. Over 80 prosent av de rundt 45.000 pc-ene kjører nå på åpen kildekode, og 15.000 nye pc-er til Gendarme er åpen kildekode-baserte. Målet er å være helt uten Microsoft Office i løpet av 2007.

 

Frankrikes svar på Kripos har i allerede i år valgt å bruke nettleseren Firefox og epostprogrammet Thunderbird.

 

Alle pc-er bruker fremdeles Windows som operativsystem, men det undersøkes om det er mulig å gå over til Linux. Det betyr i så fall at Windows kan fases ut i 2007 eller 2008 .

 

Ved siden av sikkerhet fremmer det franske innenriksdepartementet  at også penger er en viktig grunn til systemskiftet.

 

- Det er mer konkurranse på programvare basert på åpen kildekode. Dermed er de lettere å legge ut prosjekter på anbud og få en bedre pris. Uten konkurranse går prisen bare oppover, sier Guedj.