Kvitter seg med Siemens Metering

Siemens-konsernet selger Siemens Metering. I Norge har selskapet 32 ansatte og er lokalisert i Trondheim. De utvikler og leverer systemløsninger og tjenester for forretningsprosesser innen energihandel.

Siemens selger en portefølje med forretningsaktiviteter til finansinvestoren Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P. (KKR). Blant annet selges Siemens Metering med hovedkvarter i Sveits, og deres norske datterselskap med samme navn.

Hele porteføljen selges for 1,69 milliarder Euro og salget er en del av Siemens' strategi for å optimalisere sin forretningsportefølje.

Forretningsaktivitetene skal eies av et nytt holdingselskap, Demag Holding s.a.r.l (Luxemburg), hvor KKR eier 81 prosent og Siemens eier 19 prosent.

Forretningsporteføljen som selges består av følgende selskaper: Mannesmann Plastics Machinery, Stabilus GmbH, Demag Cranes & Components GmbH, Gottwald, Siemens Network Systems, Ceramics og Siemens Metering.

Av disse er det i dag bare Siemens Metering som har aktiviteter i Norge. Globalt er Siemens Metering markedsleder innen målerløsninger for gass, vann, varme og strøm, med en omsetning på 520 millioner Euro og 4.200 ansatte i regnskapsåret 2001.

Siemens Metering vil fortsette sine aktiviteter under navnet Landis & Gyr, navneskiftet vil skje senest 1. januar 2003.

Salget til KKR er et viktig skritt i Siemens' optimalisering av forretningsporteføljen og i tråd med tidligere annonserte strømlinjeforming av eksisterende portefølje, heter det i en pressemedling.