Kybersex er bra for hjernen

Kybersex er bra for hjernen

Du trenger ikke å være pen, slank eller velkledd, men du må kunne taste med en hånd. Men kybersex og online-kjærlighet er bare for de som tør å vise sine følelser.
En kald dataskjerm, et tastatur i industriplast, bokstaver som lyser i blått på skjermen. Det er langt unna stearinlys og rødvin som opptrinn til en het natt. Men sex og kjærlighet bak pc-en er et økende fenomen.

Det er ingen tvil om at online-forhold innebærer intense og virkelige følelser, ellers hadde de ikke vært så populære. Det er utgangspunktet til Aaron Ben-Ze'ev i hans bok "Love Online, Emotions on the Internet", en internasjonal sosiologisk studie om forhold på internett.

Ny møteplass

Kyberrommet er et psykologisk og sosial domene, et område der mennesker kan møtes via nye typer kommunikasjon. Denne verdenen er på en gang virkelig og virtuell. Det er et interaktivt område, mer intenst enn å se på tv eller lese en bok. Kyberrommets store tiltrekningkraft er at menneskene kan skape sin egen fantasi, sin egen virkelighet. Dermed kan de i stor grad utleve fantasiene de drømmer om og som de ellers ikke tør gjøre noe med.

På nettet trenger du ikke å være pen eller slank. Du skaper din egen verden. I den "gamle" verdenen er den ideelle partneren velformet og attraktiv. I kyberrommet er det viktigere å være smart og rask til å taste.

Der mange ofte blir tause om sine dype følelser og opplevelser i et vanlig forhold, tvinger internett en til å sette ord på alt. Å ordlegge sine kroppslige opplevelser av sex og kjærlighet er en utfordring som for mange åpner et nytt univers.

Orgasmen er ekte

Ben Ze'ev har lest titusenvis av beskrivelser på internett der deltakerne forteller om sine erfaringer med online-kjærlighet og kybersex. For å ha sex gjennom det lille vinduet av en chatbox er for mange en spennende og fornyende erfaring. Både menn og kvinner i ofte godt voksen alder faller pladask for de nye utfordringene kybersex byr på.

-- Muligheten for å ha sex utenom den vanlige måten virker som en ny grense, som vekker pionérånden i mennesket, skriver en av de mange anonyme nettbrukerne.

Andre mener utfordringene i kybersex er bra for hjernen. Også på nettet vurderer menn og kvinner med hvem de skal ha sex for første gang online, hvor ofte, og om forholdet skal fortsettes etter en vill natt. Men hva om man via online-sex er utro mot sin ektefelle?

En orgasme gjengis ved å slå med hånda på tastaturet, sånn at en lang rekke usammenhengende bokstaver dykker opp på skjermen. I online-verden opplever folk også presset å fake orgasmer. Ifølge en undersøkelse har 36 prosent av nettbrukere som har hatt kybersex hatt orgamse, mens 25 prosent har latet som.

Intens kjærlighet

Mange opplever overraskende sterk kjærlighet på nettet. Det som starter som en spøk for å friske opp hverdagen, kan ende opp et stormfult kjærlighetsforhold. Nettopp fordi chatboksen tvinger brukerne til å sette ord på alt, opplever flere at online-forhold er mer intense enn det de har med partnerne i dagliglivet.

Kyberrommet har tiltrekket ulike mennesker som flørter, har kybersex eller forelsker seg. I fremtiden vil kyberrommet være et vesentlig del av vårt kjærlighetsliv, mener Aaron Ben-Ze'ev å påvise i sin bok.