Lag dvd-plater uten pc

Lag dvd-plater uten pc

Sony mener det er vanskelig å overføre hjemmevideo og digitale bilder til dvd-plater. Heldigvis har de løsningen.

Sony mener det er en økende tendens at hjemmevideo og digitale bilder blir liggende ubrukt på dv-kassetter og minnekort fordi det er for tungvindt å overføre innholdet over på et mer håndterlig medium.  

 

Selskapets nye modell i DVDirect-serien skal gjøre det enkelt å brenne ut både film og foto på dvd-plater uten å måtte gå veien om en pc.

 

I likhet med dagens VRD-VC20-variant kan nykommeren overføre videoopptak direkte fra kameraets DV-kassett til en DVD-plate i sanntid.

 

Nytt er imidlertid at man kan gjøre det samme for stillbilder fra et digitalkamera, slik at man enkelt kan produsere «lysbildeshow» på DVD-plater.

 

VRD-MC1 er utstyrt med en to tommers fargeskjerm og har integrerte kortlesere for minnekort, av typen SD, xD, Compact Flash, Memory Stick og Memory Stick Duo. Den kan også kobles direkte til en Pictbridge-kompatibel blekkskriver for å skrive ut stillbilder fra et minnekort eller en DV-kasett.

Gjør om VHS til DVD

 

På siden av modellen finnes i tillegg til FireWire og USB 2.0-kontakter også analoge innganger for lyd og bilde, slik at man kan benytte enheten for å overføre gammel analogvideo fra for eksempel VHS-kassetter til DVD-plater.

 

Brenneren skriver med en hastighet på 16X for DVD+R og 8X for DVD+R DL. Den kan produsere inntil 12 timer MPEG2-video på ved bruk av tolags DVD+R-plater eller seks timer ved bruk av vanlige plater. Andre hastigheter som støttes er 4X for DVD-R DL, 8X for DVD+RW, 6X for DVD-RW, 48X for CD-R og 24X for CD-RW.

 

Sony DVDirect VRD-MC1 blir tilgjengelig i løpet av januar og vil koste 299 dollar. Det er mulig å finne mer informasjon og eventuelt forhåndsbestille modellen på SonyStyle.com.

 

Lyst til å lære hvordan du først redigerer hjemmevideoen? Her finner du et minikurs.