Lager nye rfid-skrivere

Lager nye rfid-skrivere

Zebra tester nye skriverløsnigner til 2. generasjon rfid-protokoll.

Zebra er ifølge selskapet den første produsenten av termoskrivere i Europa som med hell kan benytte seg av 2. generasjon teknikk på eksisterende og allerede tilgjengelige rfid-skrivere/kodere.

- Det er ikke nye skrivere, men en ny tilpassing. Vi kan nå kjøre hvite etikketter inn på printeren, printe på etiketten, og legge inn data på en brikke bak på etiketten. Kodingen er ifølge den nye 2. generasjon rfid, som er i ferd med å bli en internasjonal standard, sier Lasse Bjørnerud, som representerer Zebra i Norge.

Ny standard

Den nye Gen 2-teknikken demonstreres med Zebras R4Mplus UHF RFID-skrivere/kodere. R4Mplus skriver ut tagger fra ISO 18000-6B og Philips U-Code 1.19.  Skrivere som leveres per i dag støtter både nye og kommende rfid-standarder gjennom oppgraderinger av programvaren.

- Gen-2-standarden brukes nå i testprosjekter for å sikre løsningen mot feil og integrere den mot andre systemer. Denne standarden samler mange gamle standarder. Dermed kan du ha en palle med ulike varer, som skannes på en gang på vei ut av bedriften. Også på vei inn skannes den på nytt. Vareflyten kontrolleres direkte av lagrings- og økonomisystemene, sier Bjørnerud.

Amerikanske giganter

Denne andre generasjonen støttes av store internasjonale aktører, som det amerikanske forsvaret og gigantkjeden WallMart. De norske aktørene venter ifølge Bjørnerud helst til produktet er ferdigtestet i utlandet.