Lagring i en skoeske

Lagring i en skoeske

IBM hevder de endrer lagringsmarkedet med avanserte disk-systemer som får plass i en litt stor skoeske.
Disk-løsningen IBM TotalStorage DS6000, og den mer avanserte modellen DS8000, har høyere lagringskapasitet, modulær arkitektur, samt avansert visualiseringsteknologi, alt sammen på en tyvende-del av plassen til eksisterende løsninger.

-- Kunngjøringen vi gjør i dag kommer til å endre markedet. Om fire år kommer ting til å se svært annerledes, sa Bill Zeitler, sjef i IBMs system- og teknologigruppe, under lanseringen tirsdag.

Det er kombinasjonen av de nye disk-løsningen og teknologi fra IBMs stormaskinmiljø og blad-servere, som setter IBM i stand til å levere mer kompakte lagringsmedier til kundene til lavere pris enn tidligere.

Power5

Volumet til DS6000 redusert til det IBM kaller "litt større enn en skoeske". Ifølge pressemeldingen koster løsningen halvparten av DMX800-lagringssystemet til EMC. Analyseselskapet PacificCrest hevder i en rapport at de nye lagringsløsningene kommer til å styrke IBM i de midtre delene av markedet. DS6000 konkurrerer med EMCs Clariion-produkter, mens DS8000 utfordrer Symmetrix-plattformen, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

IBM ønsker å posisjonere seg i lagringsmarkedet ved å levere systemer basert på Power-prosessorer. DS8000 er utstyrt med POWER5-styrte virutelle lagringssystemer, noe som skal gi bedre skalerbarhet og mulighet for sentralisert styring av arbeid som kjøres på mindre eksterne systemer. Fem års utvikling har resultert i de nye POWER-baserte systemene.

Ifølge IBM er dette et av de største utviklingsprosjektene innen lagringsbransjen. Teknologi fra alle fagfelt i IBM, fra avdelinger som Forskning og utvikling, System og teknologi og Programvare er utnyttet, skriver IBM i pressemeldingen.