Also satser på Lacie

Also satser på Lacie

AGENTURET: Also vil konkurrere med Itegra på Lacies designvennlige lagringsløsninger med høye marginer.

Lacie er kanskje best kjent for sine designprodukter og lagringsløsninger for forbrukermarkedet. Siden 1992 har selskapet jobbet med designselskaper som Ziba Design og Porsche Design, samt designere som Ora-Ito, Philippe Starck og Neil Poulton.

Selskapet har spesialisert seg på eksterne harddisker, deriblant flere harddisker i terabyteklassen med ulike grensesnitt og raid-støtte. I dag har Lacie 23 ulike løsninger for lagring og sikkerhetskopiering.

I tillegg kommer løsninger for nettverkslagring, samt minnepinner og eksterne dvd-spillere, og i 2005 begynte selskapet også å levere skjermer og kalibreringsenheter. Selskapet produserer også programvare og den nettbaserte backupløsningen Wuala.

Nylig inngikk Lacie en ny distribusjonsavtale med GNT eller Also som de nå heter. Dette kommer i tillegg til en eksisterende avtale med Itegra.

Solide chassis

Charlotte Næss Skotner, Product Manager for Components Value i Also, forteller at den nye avtalen er del av en utvidelse av porteføljen med retailrettede komponenter, tilbehør og ekstern lagring.

- Hva er spesielt med dette agenturet?
- En ting som gjør Lacie spesielle er designet, de har utrolig mange spesielle løsninger sammenliknet med andre merker. Samtidig har mange av diskene et aluminiumschassis som tåler mye mer enn andre løsninger på markedet i plastikk. De leverer både retailvolum-harddisker til vanlige retailere og større løsninger til proffbrukere, som er et enklere marked å komme inn på.

- Hvor modent er markedet for dette produktet?
- Vi tror absolutt det er et modent marked. Ekstern lagring er noe ekstremt mange har behov for i forhold til backupbehov, kryptering av data og så videre. Lacie har allerede en distributør på markedet ved siden av oss, og diskene er allerede godt solgt inn i corporate-markedet. Alle har hørt om det og vet hva slags bredde de har og produkter det er snakk om.

Diskkampanje

- Hvilke produkter anser dere for å være konkurrerende?
- De største merkene som Lacie konkurrer med i dag er Western Digital og Seagate.

- Hvordan markedsføres produktet?
- Vi kjører veldig mye webmarkedsføring via vår egen nettside og gjennom annonser. I tillegg kommer vi til å kjøre hardt på diskkampanjene fremover, hvor selgere våre vil ringe rundt og fortelle om produktene.

- Hvilken type forhandlere ønsker dere på dette agenturet?
- Vi har allerede et bredt nettverk i forhold til retail - og onlineforhandlerne, og ser at det største potensialet ligger her. I tillegg har Lacie produkter som passer godt inn i proffmarkedet , og her vil vi kunne tilby blant annet rackbaserte proffløsninger med støtte for raid, fiber channel og nettverkslagring.

Mest for konsumentene

- Hvem er aktuelle kjøpere?
- Det blir først og fremst privatkunder med lagringsbehov, men dette er egentlig aktuelt for hele kundesegmentet vårt. Det blir nok likevel mest retail og nettbutikker, men også noe bedriftssalg.

- Hvilke omsetningsmål har dere for agenturet?
- En del av dette handler om å utvide porteføljen vi har fra før av på retailprodukter. Omsetningsmålene vil jeg ikke kommentere, men vi er sikre på at LaCie vil bli en positiv bidragsyter både for oss og våre forhandlere.

- Hvilke marginer og markedsstøtte tilbys?
- Dette er et merke som bør kunne gi forhandlerne våre høyere margin enn hva man er vant til på disk i dag. Lacie virker på oss som en fremoverlent organisasjon som ønsker å lykkes sammen med oss og forhandlerne. Dette tror vi vil gjenspeiles både i prispunkter og mulighet for casebasert markedsstøtte.

Les om:

Lagring