Atom-prosessor for NAS

Atom-prosessor for NAS

Intel har offisielt gitt Atom-prosessoren inntog på nettverksdisker.

Intel Atom D410 og D510 er henholdsvis enkelt- og tokjerneprosessor rettet mot lagringsenheter både i hjem og bedrifter. Prosessorene har en klokkefrekvens på 1,6 GHz og benyttes i kombinasjon med brikkesett fra Intel, derav ett med integrert RAID-støtte.

Intel oppgir at Qnap, Synology, Thecus, Lacie og LG er aktører som kommer med nettverksdisker basert på den nye plattformen. PC World Norge har allerede mottatt enheter fra de tre første av disse aktørene til test. Førsteinntrykket er også særdeles godt, og vi ser lese- og skrivehastigheter på over 100 megabyte i sekundet ved overføring av store filer via én enkelt klient. Tidligere har vi i dette segmentet regnet hastigheter på rundt 50 megabyte i sekundet som meget bra.

Qnap har også tidligere hatt Atom-baserte nettverksdisker, men da med en noe eldre omliggende plattform enn det Intel nå kan tilby.

LES OGSÅ: TEST: Qnap TS-439 Pro - Atom-drevet nettlagring

Ifølge Intels pressemelding skal ytelsen for plattformen kunne gi muligheter for at 20 brukere har en videostreaming på 30 megabits per sekund. Dette skulle tilsi 75 megabyte i sekundet fordelt over 20 klienter -- dette er meget lovende tall.

Plattformen gir også flere andre muligheter de mest aktuelle løsningene i samme segment tidligere ikke har hatt. Intels brikkesett gir mulighet for opptil 12 usb-porter og ekstra PCI Express-linjer som kan benyttes til å koble til ekstra kontrollere. Det vil her også være mulig for produsentene å integrere mer avanserte RAID-kontrollere via PCI Express. De fleste NAS-ene rettet mot hjemmemarkedet og småbedrifter/arbeidsgrupper har normalt sett benyttet programvarebasert RAID-løsning under Linux.

Intel vil også rette Intel Atom-plattformen nå sterkere mot Windows Home Server-markedet også. Allerede har man sett flere aktører som har Atom-baserte Windows Home Server-maskiner, men da med prosessorer som egentlig har vært rettet mot enkle stasjonære pc-er basert på Atom.

LES OGSÅ: TEST: Acer Easy Store H340 - Rimelig Windows Home Server

Les om:

Lagring