Basefarm drifter gigantflyplass

Basefarm drifter gigantflyplass

Gjennom det nylig oppkjøpte selskapet Bluedome skal Basefarm drifte portalen til Nederlands hovedflyplass Schiphol.

Ifølge Wikipedia er Schiphol den fjerde største flyplassen i Europa målt i antall passasjerer.

Viktig skritt i Nederland

Avtalen omfatter drift av nettsiden schiphol.nl, med tjenester knyttet til informasjon og kontakt, som rutetider med ankomster og avganger, reservasjoner, parkering og andre tjenester.

- Med Bluedome fikk vi et forsprang i Nederland, Benelux og landene omkring. Schiphol-avtalen viser vår styrke i område og blir en viktig referansekunde mot videre ekspansjon i Nederland og i regionen, sier konsernsjef Grethe Viksaas i Basefarm.

Avtaler på kjøpet

Da Basefarm kjøpte Bluedome i mai fikk selskapet med seg avtaler fra høyprofilerte nederlandske kunder som Radio 538, SBS og Funda, som tilsvarer norske Finn.no.

- Allerede i februar begynte Bluedome forberedelsene til denne avtalen. I løpet av tre måneder har selskapet bygd opp en infrastruktur som tilfredsstiller Schiphols krav, sier Viksaas i meldingen fra selskapet.

Avhengig av backup

Et av kravene til Bluedome er at de må ha en reserveløsning som er oppe i løpet av femten minutter hvis hele eller deler av systemet faller ut. Dette kan blant annet skje ved voldsom pågang, som under vulkanutbruddet og askeskyen fra islandske Eyjafallajokul i fjor.

- I tilfelle en katastrofe hvor ett datasenter faller ut, kan vi opprettholde trafikken ved Schiphol.nl ved å flytte systemet til det andre senteret, mener Viksaas.

Basefarm er en ledende aktør innen drift av forretningskritiske internettapplikasjoner, med kontorer i Norge, Sverige og Nederland.

Lagring