Bedre backupkontroll

Bedre backupkontroll

AGENTURET: CA er den eneste leverandøren som dekker alle kundens behov for backup.

CA, tidligere Computer Associates, inngikk nylig en avtale med Arrow ECS om distribusjon av alle CAs programvareløsninger for backup, replikering og gjenoppretting i Norden.

Selskapet har kontorer i alle de nordiske landene og selger direkte på enkelte andre områder, men har en strategi om å kun selge disse produktene gjennom partnere.

Etter starten av finansåret i april opprettet CA et ny forretningsenhet for Backup og Recovery. Samtidig lanserte selskapet versjon 12.5 av programvaresamlingen Recovery Management bestående av ARCserve Backup, XOsoft High Availability og XOsoft Replication.

Blant nyhetene i ARCserve Backup-programvaren er integrert deduplisering på blokknivå, administrasjon av lagringsressurser og støtte for databeskyttelse i virtuelle servere. Det er nå blant annet mulig å ta backup og gjenopprette hele virtuelle maskiner og enkeltfiler.

Også CAs XOsoft High Availability- og Replication-produkter for forretningskontinuitet og katastrofegjenoppretting er er oppdatert. Noen av nyhetene er bedre støtte for virtualiserte miljøer og Linux- og Unix-operativsystemer samt single-instance replikering av virtuelle Microsoft Hyper-V-maskiner.

- Recovery Management 12.5 er CAs volumprodukter, og vi er nå den eneste distributøren som fører disse produktene i Norden, sier Hilde Sandåker Kristensen, produktsalgssjef for CA i Arrow ECS.

- Hva er spesielt med dette agenturet?
- CA har en veldig god kanalstrategi og et godt partnerprogram. De er virkelig fokuserte og investerer mye penger i partnerne. Når det gjelder teknologien er de nye versjonene av ArcServe og XOsoft virkelig gode sammenliknet med konkurrentenes tilbud. Ingen andre kan tilby deduplisering og virtualisering på samme nivå, og det er et budskapet vi nå vil få ut til kundene.

- Hvor modent er markedet for dette produktet?
- Alle trenger backup, så markedet er uten tvil modent. Et tegn på det er blant annet det økte behovet for forretningskontinuitet. Utfordringen er at de mindre selskapene ikke vet at denne løsningen også passer for dem.

- Hvilke produkter anser dere for å være konkurrerende?
- Symantec Backup Exec er en stor konkurrent. Andre er HP Data Protector og IBM Tivoli Storage Manager. Men ingen av disse kan levere den samme bredden av funksjonalitet. CA er den eneste leverandøren som dekker alle kundens behov til en lavere pris. I tillegg kommer backupløsninger for virtualiserte servere.

- Hvordan markedsføres produktet?
- Vi markedsfører produktet gjennom forhandlerpartnere og ulike kampanjer som vi gjør sammen med dem. Vi arrangerer også seminarer rettet mot både sluttkunder og forhandlere.

- Hvilken type forhandlere ønsker dere på dette agenturet?
- Vi trenger forhandlere som kan forplikte seg og som er i stand til å se verdien i produktene, og som også har en portefølje som matcher CAs produkter. Gjerne forhandlere som selger backup eller har kompetanse på VMware, men som ikke tilbyr fullverdige løsninger i dag.

- Hvem er aktuelle kjøpere?
- Alle får mer og mer data, og alle trenger backup, også i krisetider. Så kundene er egentlig alt fra de store bedriftene helt ned til de minste bedriftene.

- Hvilke omsetningsmål har dere for agenturet?
- Vi har ambisiøse omsetningsmål totalt for Recovery Management i Norge, tilsvarende en økning på 30 prosent fra i fjor.

- Hvilke marginer og markedsstøtte tilbys?
- Vi tilbyr lokal teknisk support, salgs- og lisensstøtte, opplæring og markedsføringskampanjer og har to personer i Arrow som kun jobber med disse produktene, en teknisk ressurs og en på presales. I tillegg har CA en god partnerportal med ulike verktøy, støttefunksjoner og all den informasjonen partnerne trenger som livedemoer. Marginene ligger på rundt 35 prosent. CA lover også inntil 25 prosent på toppen av det for partnere som er villige til å satse mer.

Les om:

Lagring