Bedre Mac-støtte på ny Windows Home Server

Bedre Mac-støtte på ny Windows Home Server

Neste versjon av Windows Home Server kan bruke Time Machine.

Microsoft kom i vår med en offentlig betaversjon av neste Windows Home Server. Det er nå kommet ytterligere en betaversjon som blant annet gir forbedret Mac-støtte på flere områder. Hva den nye versjonen av Windows Home Server vil hete, er foreløpig ikke kjent. Foreløpig går den under kodenavnet "Vail".

Tidligere har vi sett at blant annet HP for sin Windows Home Server har implementert støtte for Time Machine, Apples brukervennlige løsning for sikkerhetskopiering av Mac-er. Dette har gjort løsningen mer aktuell for Mac-brukere. Den kommende versjonen av Microsofts Windows Home Server vil imidlertid ha støtte for dette i utgangspunktet, slik at alle Windows Home Server-maskiner vil ha slik støtte, uavhengig av produsent.

Microsoft vil også ha klientprogramvare for Mac OS X for lettere å aksessere delte kataloger på serveren, fjerntilgang til serveren og streaming av mediefiler fra serveren.

LES OGSÅ: Ny Windows Home Server

Også for bedrifter

I senere tid er det HP og Acer som har hatt spesialdesignede Windows Home Server-løsninger på det norske markedet. I tillegg har noen norske pc-produsenter bygd standard pc-er med Windows Home Server installert. Det er også en opsjon å bygge sin egen Windows Home Server-maskin.

HP har også en Windows Home Server-basert maskin i sin StorageWorks-serie av servere. Dette er en løsning rettet mot småbedrifter som ønsker en enkel og svært brukervennlig løsning for sikkerhetskopiering av klienter og datalagring. Forskjellen mellom konsument- og bedriftsversjonen av HPs Windows Home Server er i første rekke mulighetene for bedre serviceavtaler på bedriftsversjonen.

HP har fra før også iPhone-app for streaming av video, musikk og bilder fra deres Windows Home Server.

LES OGSÅ: TEST: HP MediaSmart EX490: Smartere hjemmetjener?

Mens Windows Home Server, i hvert fall i dagens versjon, tilbyr støtte for 1 til 10 Windows-klienter, eller klienter ellers knyttet til delte kataloger, er det ingen begrensning for antallet Mac-er koblet opp i mot Time Machine-tjenesten på maskinene HP i dag leverer.

Mens dagens Windows Home Server er basert på Windows Server 2003 vil Vail-versjonen være basert på Windows Server 2008 R2.

De fleste systemene spesielt designet for Windows Home Server har plass til fire interne harddisker, samt mulighet for eksterne harddisker via usb eller eSATA. Eksterne harddisker kan også benyttes for sikkerhetskopiering av data fra de interne diskene.

Vi vil tro at et økt fokus på Mac fra Microsofts side når det gjelder Windows Home Server også kan føre til at flere utvikler Mac-relaterte tillegg til Windows Home Server.

Vi vil komme tilbake med en større gjennomgang av Windows Home Server Vail når Microsoft leverer den ferdige versjonen.

TEST: Acer Easy Store H340 - Rimelig Windows Home Server

Les om:

Lagring