Bedre SSD-trim for Lion

Bedre SSD-trim for Lion

Trim Enabler i ny versjon.

Mac OS X Lion støtter "Trim" - en teknologi som benyttes for å klargjøre minnecellene på en SSD til å bli benyttet på nytt etter at data har blitt slettet fra dem. Apple har imidlertid lagt inn en kunstig begrensning som gjør at teknologien kun fungerer på deres egne originale SSD-er.

Uten støtte for denne teknologien vil en del SSD-er under Mac OS X etter en del bruk få redusert ytelse - for noen SSD-er vil det etter hvert kunne bli direkte elendig ytelse.

LES OGSÅ:

Større SSD-er fra Corsair

Ikke for alle SSD-er!

Trim Enabler er et program som gjør at Trim også vil fungere på tredjeparts SSD-er, for eksempel fra OCZ, Intel, Corsair, Kingston, Samsung og en rekke andre. Riktignok, for enkelte SSD-er fra disse aktørene er det ikke behov for å aktivere Trim.

Blant annet SSD-er basert på Sandforce-kontroller har en integrert funksjon for å rense opp tidligere brukte minneceller svært effektivt uten hjelp fra trim-funksjonen. Har man en Sandforce-basert SSD skal det med andre ord ikke være nødvendig å benytte dette verktøyet. Eksempler på populære Sandforce-baserte SSD-er er OCZ sin Vertex-serie og Corsair sin Force-serie.

Programmet har nå kommet i versjon 2.0, som har bedre kompatiblitet med Mac OS X Lion. Programmet er gratis og kan lastes ned fra www.groths.org.

Programmet vil også kunne vise bruksstatistikk og diagnoseinformasjon på en del SSD-er.

LES OGSÅ:

- Ikke bytt harddisk i nye iMac selv

Les om:

Lagring