Billig nettverksdisk fra Iomega

Billig nettverksdisk fra Iomega

Nettverkslagring er svært kjekt, men koster ofte i meste laget for de fleste.

Det ser det ut til at Iomega vil gjøre noe med. De lanserer nemlig en ny serie billige nettverksdisker.

Iomega Home Network Hard Drives kommer i tre forskjellige utgaver, med 320, 360 og 500 gigabyte lagringsplass. Felles for alle tre er at de vil koste mindre enn det meste konkurrentene kan by på.

Prisen for modellene med 320 og 360 gigabyte er satt til 149 dollar i USA, noe som burde bety like over 1 000 kroner her til lands. Vil du heller går for utgaven med 500 gigabyte lagringsplass er prisen 199 dollar, eller i overkant av 1 500 kroner her til lands.

Ifølge Tom Kampfer, sjef i Iomega, ønsker selskapet å gjøre nettverkslagring tilgjengelig for folk flest. Det håper de å klare ved å senke prisene på nettverksdisker til omtrent samme nivå som vanlige eksterne usb 2.0- og Firewire-harddisker.

Kampfer mener tiden er inne for å satse på nettverkslagring til hjemmebruk, ettersom svært mange nå har datanettverk hjemme.

- De fleste bruker hjemmenettverket kun til å dele en internettoppkobling. Samtidig sliter familier med å organisere data fra flere pc-er. Med våre nye nettverksdisker blir det både enkelt og billig å dele bilder, musikk og video, sier Kampfer i en pressemelding.

For å presse ned produksjonskostnadene på Home-serien satser Iomega på stort produksjonsvolum, i tillegg til at de benytter seg av et annet brikkesett enn i de nylig lanserte Storcenter-diskene. Det fører blant annet til at diskene i Home-serien blir noe tregere enn Storcenter-variantene.

Nettverksdiskene i Home-serien er utstyrt med usb 2.0-tilkobling i tillegg til nettverkstilkobling. Dermed vil det være mulig å bruke diskene både som en vanlig eksterndisk, eller til nettverkslagring.

Les mer om Home Network Hard Drives hos Iomega.

LES OGSÅ: Terabyte på hjemmekontoret

Lagring