Buffalo lanserer USB 3.0-harddisk

Buffalo lanserer USB 3.0-harddisk

USB 2.0 er en flaskehals for dagens eksterne disker. Nå er USB 3.0-diskene på vei.

Med DriveStation HD-HXU3 er Buffalo, ifølge dem selv i hvert fall, først ute med å annonsere ekstern harddisk med USB 3.0-grensesnitt. Denne eksterne harddisken vil leveres med kapasitet på 1, 1,5 og 2 terabyte.

Ifølge Buffalo skal overføringshastigheten være opptil 125 megabyte per sekund. Dagens USB 2.0-harddisker klarer i praksis rett i overkant av 30 megabyte i sekundet -- selv om USB 2.0-spesifikasjonen sier 60 megabyte i sekundet. USB 3.0 er spesifisert til 600 megabyte i sekundet -- dette er imidlertid et teoretisk maksimum. Hva man vil kunne få i praksis gjenstår å se.

Vi mistenker at det i starten kan komme til å være store forskjeller knyttet til kontrollerimplementasjonene. Det samme gjelder tilkoblingsgrensesnittet for kontrolleren. Hvis man for eksempel implementerer en kontroller for tilkobling til PCI Express 1x (eller Expresscard på en bærbar pc), vil bussarkitekturen være begrenset til teoretiske 150 megabyte per sekund, mens det for et vanlig PCI-kort vil være 133 megabyte per sekund.

LES OGSÅ: TEST: Samsung Story Station: 1.5GB til under tusenlappen

Etter hvert vil man også se systembrikkesett fra blant annet Intel, AMD og Nvidia med integrert USB 3.0-støtte. De første hovedkortene med integrert støtte er ventet mot slutten av året, men disse vil etter det vi forstår bruke en PCI Express-basert kontroller. Siden det ennå ikke finnes pc-er med støtte for USB 3.0, har Buffalo også lansert et kontrollerkort som skal gi full utnyttelse av harddiskens ytelsespotensiale. Harddisken vil også kunne brukes mot pc-er som kun støtter USB 2.0.

Pris for harddisk og kontroller er ikke satt ennå, ifølge pressemeldingen fra Buffalo. Direkte detaljer for tilgjengelighet er ikke gitt, men det sies at den skal bli tilgjengelig innen utgangen av året.

Mer informasjon: www.buffalo-technology.com

Lagring