Cisco har 10 000 UCS-kunder

Cisco har 10 000 UCS-kunder

Cisco melder at over 10 000 kunder har tatt i bruk selskapets dataromsløsning siden lanseringen i 2009.

Cisco Unified Computing System (UCS) kombinerer databehandling, nettverk og lagring i ett sammenhengende system.

Målet er å gjøre det enklere å bygge datasentre som er optimalisert for virtuelle ressurser, og som skal kunne rulle ut applikasjoner i løpet av minutter i stedet for dager. Systemet skal redusere kostnadene til administrasjon og drift betraktelig, samt gi en mer fremtidsrettet systemarkitektur.

Siden lanseringen i 2009 har selskaper som Cisco, Intel, Citrix, EMC, Microsoft, Oracle, Red Hat, SAP og VMware knyttet seg til initiativet. Nå melder Cisco at mer enn 10 000 kunder tatt i bruk UCS siden lanseringen.

I pressemeldingen referer Cisco også til sin ferske Cloud Index Forecast, som spår at over 50 prosent av all databehandling i datasentre være skybasert innen to år, og at den totale trafikken i nettskyen vil vokse over 12 ganger innen de neste tre årene.

- En slik løsning er helt nødvendig hvis en skal tilby effektive skytjenester. Vi ser en ekstrem interesse for produktet, også fra aktører som har standardiserte, konkurrerende løsninger, sier Nils Ove Gamlem, Regional Partner Manager for salg i Cisco Norge.

Lagring