D-Link med design for stua og mot inntrengere

D-Link med design for stua og mot inntrengere

D-Link lanserer trådløs ruter med snedige sikkerhetsfunksjoner

D-Link kommer med en ny versjon i sin serie med trådløse bredbåndsrutere. Denne gangen har de laget en sentralenhet hvor også skrivere og datalagring kan koples til, og designet det hele slik at enheten skal kunne stå framme som en del av møblementet.

Inspirert av en digital bilderamme har enheten en 3,2-tommers fargeskjerm som viser tilstand, web-innhold, oppsett eller bilder. Tilkoplinger og oppsett forøvrig er som for en bredbåndsruter. Flere typer datalagring er støttet, og enheten er en del av den grønne satsingen med strømkontrollfunksjoner.

D-Link har tatt tak i sikkerheten til slike enheter, og har nylig lagt inn Captcha-funksjonalitet for å sikre seg mot automatiske innlogginger foretatt av datamaskiner eller cracker-bot-er. Captcha er en forkortelse for ”Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart”. Dette er er visuelle autentiseringskoder som må tastes inn manuelt av en bruker for verifikasjon av tilgang og endringer. Captcha hindrer ruteren i å få endret oppsettet og bli phishing-vennlig, mot endringer som tar over hele ruteren, eller mot visse typer virus som kjøres automatisert fra Internett. Captcha-teknologien vil bli tilgjengelig i de fleste bredbåndsruterne til D-Link som fortsatt er i handelen. Tidligere i år ble det også annonsert støtte for gjestenett med skille mot det interne nettet i bredbåndsrutere fra D-Link. Dette hever også sikkerhetsnivået i slike enheter.

Produkt: D-Link DIR-685 Storage Router
Leverandør: D-Link
Distributører: Itegra/Komplett, Hattelco, Tech Data, CBK
Veil. utsalgspris: 2395,- kroner (inkl. mva)
Salgsargument: Pent designet trådløs ruter for digitale hjem med støtte for mange typer datalagring.
Teknisk: Bredbåndsruter med 802.11n Draft 2.0, NAT, SPI, Maks WPA2-kryptering, Network Attached Storage (NAS), SharePort, 3,2-tommers LCD-skjerm til visning av bilder, skrivebordsapplikasjoner og nettverksytelse, UPnP-server, BitTorrent, FTP-server, 2 USB-porter, ”D-Link Green”-strømspareteknologi.
Tilgjengelig: August.

Les om:

Lagring