Dell angriper lagringsmarkedet

Dell angriper lagringsmarkedet

Dell kjøper dedupliseringsselskapet Ocarina og trapper opp konkurransen med Netapp, Hitachi og HP.

Dell annonserte i sommer at de kjøper Ocarina Networks.

Ocarina utvikler løsninger for komprimering og deduplisering av data, deriblant såkalt content-aware eller innholdsbevisst deduplisering. Oppkjøpet skal gjøre det enklere å redusere kapasitetskrav og kostnader knyttet til lagringsadministrasjon.

- Ocarina blir en viktig komponent i lagringsløsningene våre, sier Brad Anderson, direktør for Dells Enterprise Product Group, i en pressemelding.

- Dette vil få store ringvirkninger i form av kostnadsbesparelser som gir rom for strategiske investeringer i budsjettene, sier han.

Spisser konkurransen

Ocarinas dedupliseringsteknologi analyserer hvordan innholdet i en fil er strukturert for så å velge den beste blant 100 mulige algoritmer for mest mulig effektiv kompresjon og deduplisering.

- Ved å kombinere Ocarinas funksjonalitet med Dells lagringsportefølje vil vi utvide tilbudet langt utover hva andre aktører kan tilby, og optimalisere kundenes systemer fra ende til ende, sier Murli Thirumale, administrerende direktør for Ocarina Networks.

Dell skal ikke ha hatt noe samarbeid med Ocarina før oppkjøpet. Ocarina har imidlertid tidligere levert dedupliseringsteknologi til EMC, en av Dells viktigste lagringspartnere, samt Dell-konkurrentene Bluearc, Hitachi Data Systems og HP.

Oppkjøpet vil spisse konkurransen mellom Dell og Netapp, som leverer dedupliseringsteknologi i alle sine løsninger. Ifølge Ocarina er selskapets teknologi inntil 57 ganger bedre til datareduksjon enn Netapps løsninger.

Påvirker ikke partneravtaler

Dell hadde før oppkjøpet en rekke eksisterende samarbeidsavtaler innen deduplisering. Selskapet kjøper i dag teknologi fra EMC Data Domain og programvarepartnerne Commvault og Symantec.

Ifølge en talsperson for Dell som amerikanske CRN har snakket med har selskapet imidlertid ikke planer om å endre samarbeidet noen av disse som følge av oppkjøpet.

I stedet skal selskapet bruke Ocarina for å utvide dedupliseringstilbudet på ulike lagringsnivåer og innen ulike tjenester som replikering og migrering.

Selskapet har ikke gått ut med finansielle detaljer rundt oppkjøpet, men ifølge Searchstoragechannel.com skal Dell ha betalt rundt 150 millioner dollar for selskapet.

LAGRINGSKJØP: Dell vil levere mer effektive lagringsløsninger og styrke seg i konkurransen med Netapp, og skal ha betalt rundt 150 millioner dollar for dedupliseringsselskapet Ocarina. (Foto: Istock)

Les om:

Lagring