Dell bryter med EMC

Dell bryter med EMC

Dells oppkjøp i lagringsmarkedet har gjort EMC overflødig. Fra årsskiftet blir de to selskapene offisielt konkurrenter.

EMC og Dell har hatt et av lagringsbransjens lengste samarbeid. I en årrekke har EMC solgt sine produkter sammen med Dells servere som del av komplette pakkeløsninger.

Samarbeidet ble formalisert i 2008 og skulle etter planen løpe frem til 2013. Og så sent som i 2009 understreket Dell at de ønsket å fortsette samarbeidet.

Men på tampen av fjoråret kjøpte Dell Compellent, en konkurrent av EMC, og siden har de to selskapene vokst fra hverandre. Nå har de to selskapene bestemt seg for å legge ned samarbeidet fra og med årsskiftet. Det skriver svenske IT24.

- Fremover kommer vi til å klare oss utmerket på egne ben, så vi har besluttet å avbryte samarbeidet med EMC. Det vil tre i kraft rundt årsskiftet, sier en ikke navngitt, men angivelig høytstående kilde i Dell, til nettsiden.

Robert Ekström, administrerende direktør i EMC Sverige, bekrefter overfor IT24 at de to selskapene har brutt samarbeidet.

- Grunnen er at Dell etter oppkjøpet av Compellent i begynnelsen av året ble en ren konkurrent av EMC. Hva det koster å avslutte en kontrakt som dette er ikke noe jeg kan svare på, men i det store og det hele tror jeg ikke det vil innebære noe negativt for oss, sier Ekström.

De siste årene har knappe ti prosent av EMCs omsetning kommet fra Dell, mens halvparten av Dells lagringsvirksomhet til sammenlikning var bygget på EMC-produkter.

Lagring