Dell kjøper 3Par

Dell kjøper 3Par

Dell fortsetter oppkjøpene på lagringsmarkedet og legger 1,15 milliarder dollar på bordet for 3Par.

Dell har inngått en avtale om å kjøpe lagringsselskapet 3Par for 1,15 milliarder dollar, tilsvarende 7,1 milliarder kroner. 3Par utvikler virtualiserte lagringsløsninger og var blant annet tidlig ute med såkalt thin provision-teknologi.

Målet til Dell er å gjøre 3Par til en integrert del av selskapets lagringsportefølje, som fra før omfatter Powervault, Equallogic og Dell/EMC.

- Med Dell kan vi kombinere en kraftig, virtualisert lagringsplattform med et utmerket distribusjonsnettverk og nå ut til enda flere kunder, sier David Scott, administrerende direktør i 3Par.

- Utfyller porteføljen

3Par konkurrerer blant andre EMC og IBM, og hevder å kunne kutte kostnader knyttet til lagringsadministrasjon med inntil 90 prosent, og infrastrukturkostnader med inntil 75 prosent.

Med det nye oppkjøpet forventer Dell å kunne redusere kostnadene til datahåndtering med inntil 50 prosent. Tanken er å tilby lagringsløsninger i alle deler av lagringshierarkiet, fra direkte tilknyttede lagringsenheter til virtualiserte og lagringsklynger og –nettverk (SAN).

- De siste årene har vi jobbet med å samle lagringstilbudet vårt for å kunne tilby kundene både valgfrihet og merverdi, sier Brad Anderson, direktør for Dells Enterprise Product Group i en pressemelding.

Anderson mener 3Par utfyller Dells løsningsportefølje.

- 3Par leverer samme ytelse, smidighet og brukervennlighet til tyngre, virtualiserte lagringssystemer som det Equallogic gjorde for små og mellomstore systemer, sier han.

Svake på lagring

3Pars løsninger er utviklet med tanke på at kundene kun skal trenge å betale for den kapasiteten og ytelsen de trenger, og skal være spesielt tilpasset cloud computing-miljøer med mange kunder eller brukere.

Roger Kay, analytiker i analysebyrået Endpoint Technologies Associates, mener det er en fordel for Dell å bygge opp en lagringsorganisasjon med teknologi de kan kalle sin egen.

- Jeg hører at de ser oppkjøpet som en konkurransemessig differensiator. Gjennom å skryte av å ha en stor lagringsportefølje kan de lettere komme seg inn i bedriftene for å selge servere, sier han.

- Hvis Dell har vært svake på noen områder er det lagring, sier han til Eweek.

Lagring