Dell vil lagre mer

Dell vil lagre mer

Dell håper på å sikre seg lagringsleverandøren Exanet på billigsalg.

Dell ønsker å trappe opp satsingen i lagringsmarkedet, og har lagt inn bud på lagringsleverandøren Exanet.

Dell har ikke gått ut med noe beløp, men skal ifølge rykter være villig til å legge rundt 12 millioner dollar på bordet for den israelske produsenten, eller om lag 71,3 millioner kroner.

Overfor amerikanske Computerworld bekrefter en talsperson for Dell at selskapet lagt inn bud på Exanets aktiva, primært patenter og andre immatrielle verdier, gjennom en såkalt Chapter 7-avvikling.

- Transaksjonen er ennå ikke godkjent av den israelske domstolen, så vi ønsker ikke å spekulere i når avtalen vil være ferdigstilt, skriver talspersonen i en epost.

Les også: Nye krav til sertifiseringer fra Dell

Fujitsu ville kjøpe

Exanet selger blant annet den Linux-baserte programvareløsningen Exastore for håndtering av nettverkslagringsklynger. Fujitsu Siemens skal etter sigende ha vært interesserte i å kjøpe Exanet i mai i fjor, men kjøpet ble aldri noe av.

Dell har på sin side lenge hatt en partnersamarbeid med EMC, der produsenten har solgt sistnevntes Clariion-serie med lagringsløsninger for mellomstore bedrifter.

Som følge av oppkjøpet av Equallogic i 2007 har selskapet også begynt å selge egenproduserte iSCSI-baserte lagringsløsninger for små og mellomstore bedrifter.

Les også: Dell gir opp produksjon i Europa

Lagring