Disksatsing fra Verbatim

Disksatsing fra Verbatim

Verbatim har lansert eksterne harddisker og nettverksdisk.

Verbatim er best kjent for skrivbare cd- og dvd-plater, men har fra før utvidet sortimentet med blant annet usb-minnepinner, minnekort og mp3-spillere. Selskapet har imidlertid gått videre også med harddiskbasert lagring, og lanserer nå flere nye modeller. I likhet med en rekke andre produsenter av eksterne harddisker, for eksempel Lacie, Iomega og Freecom, står ikke Verbatim selv bak selve harddisken

Fra før har Verbatim en løsning basert på 1-tommers harddisk på 120 gigabyte som det mest mobile. Store'n'Go 120GB veier ikke mer enn 28 gram og måler 60 x 36 x 9 mm. Tilkoblingsgrensesnitt er usb og ytelsen er oppgitt til maksimalt 10 megabyte i sekundet både for skriving og lesing.

Ønsker man imidlertid høyere kapasitet og ytelse, og ikke minst lavere pris per gigabyte, samtidig som en viss mobilegenskap opprettholdes, blir løsningene basert på 2,5-tommers harddisk mer aktuell. Verbatim leverer sin Portable USB Hard Drive med kapasitet på 120, 160 og 250 gigabyte. Disse får strøm via usb-porten og måler 84 x 129 x 18 mm. Vekt er ikke oppgitt. Verbatim kan også levere varianter på 120 og 160 gigabyte med Firewire-grensesnitt.

LES OGSÅ: Praktisk mobil lagring

For vanlige eksterne harddisker, da basert på 3,5-tommers disk og med ekstern strømforsyning, leveres modeller på 500 og 750 gigabyte. Harddiskene kan leveres med kun usb-grensesnitt, eller en kombinasjon av usb og Firewire. Det benyttes her harddisker med 7 200 o/min rotasjonshastighet. Harddiskene leveres med sikkerhetskopieringsprogramvare fra CMS.

LES OGSÅ: Utvid plassen med eksterne harddisker

Verbatim vil også levere en 500 GB nettverksharddisk (NAS) rettet mot hjemmebruk og småbedrifter/arbeidsgarupper. Denne har 10/100 Mbps Ethernet-tilkobling og funksjonalitet som skriverdeling og streaming av mediefiler mot UPnP AV-kompatible enheter. For eksempel kan man da ha en UPnP AV-kompatibel medielink stående tilkoblet tv/lydanlegg og overføre film, musikk og bilder direkte fra nettverksharddisken.

I tillegg til å fungere som nettverksharddisk kan enheten kobles direkte til en pc via usb, og da benyttes som en vanlig ekstern harddisk.

Verbatims nettverksdisk kan også brukes som ekstern harddisk. Usb-skriver kan også kobles på for deling i nettverket.

Vi har ikke fått oppgitt priser på produktene. Mer informasjon finner man på www.verbatim-europe.com.

Lagring