Dyre oppkjøp for Proact

Dyre oppkjøp for Proact

Oppkjøpsraid løfter topplinjen til nye høyder, men det koster penger. Bunnlinjen i første kvartal ble mer enn halvert.

Lagringsselskapet Proact har lagt frem tall for første kvartal. Disse viser en samlet konsernomsetning på 396 millioner kroner, 25 prosent mer enn på samme tidspunkt året før.

Mesteparten av omsetningsveksten kan forklares med de mange oppkjøpene selskapet har foretatt den siste tiden, og 18 prosent av topplinjeveksten kan tilskrives dette. Organisk vekst står for syv prosent i perioden.

Norsk rekordomsetning

Den norske delen av virksomheten omsatte for 61 millioner kroner, hvilket ifølge selskapet utgjør ny rekord og 17 prosent mer enn på samme tidspunkt i fjor.

Europeisk handletur

Selskapet har benyttet det siste halvåret til å sikre seg flere selskaper. I oktober 2010 Storyflex kjøpt opp, og januar i år ble det kjent av Proact overtok Databasement. Dette har gitt selskapet fotfeste i Tsjekkia, Slovakia, Nederland, Belgia og Spania.

Dyr ekspansjon

Oppkjøpene har imidlertid bidratt satt sitt preg på regnskapet. Resultat før skatt ble redusert til 3,3 millioner kroner på konsernnivå, mens nettoresultatet viser et overskudd på 2,5 millioner kroner i kvartalet. Sistnevnte betyr et fall på snaue 64 prosent i forhold til fjorårets regnskaper på samme tidspunkt.

Norsk samarbeid

I april i år offentliggjorde Proact og Datametrix at de to selskapene skal samarbeide på Cisco- og NetApp-løsninger på det norske markedet. Samme måned ble det også klart at Proacts norske virksomhet oppnådde det høyeste EMC-sertifiseringsnivået, som blant annet innebærer at selskapet overtar håndteringen av en rekke kundeforhold som tidligere ble håndtert av Dell.

Rammeverdien ligger på 50 millioner kroner i 2011.

Spår vekst i lagring

Analyseselskapet IDC forventer at lagringsmarkedet vil vokse med 2,6 prosent internasjonalt i løpet av 2011, deretter 3,2 prosent året etter, 3,9 prosent i 2013 og 4,1 prosent i 2014.

Dette er imidlertid småtteri sammenlignet med den globale mengden lagret digital informasjon, som ifølge IDC hvert år vil vokse med 44 ganger.

Les om:

Lagring