Ebay har 100 terabyte på flash

Ebay har 100 terabyte på flash

Har bygd en av verdens største SSD-installasjoner for sine Vmware-servere.

Mens alle andre datasenterteknologier har blitt videreutviklet og fått ytelsesforbedringer som har blitt mangedoblet over de siste tiårene, mener flashdiskfabrikanten Nimbus Data at utviklingen har stått stille for lagringssystemene i samme periode.

I år 2000 var det beste alternativet harddisker med 15 000 runder per minutt, og det er ifølge selskapet situasjonen fremdeles. I samme periode har for eksempel nettverkstilkoblingene gått fra 100 Mbps til dagens nyeste standarder på 40 Gbps og 100 Gbps - en 400 til 1000 ganger ytelsesforbedring.

Nimbus Data ønsker å bidra til å forbedre ytelsen til lagringssystemene, og utvikler derfor flash-baserte lagringssystemer for bruk i profesjonelle datasentre.

Ebay bygger stort

Nimbus Data har nylig kunngjort at selskapet har blitt valgt som leverandør til nettauksjonsgiganten Ebay.com sine VMware-baserte produksjonssystemer.

Selskapene oppgir at det er levert mer enn 100 terabyte lagringskapasitet, først og fremst på grunn av ytelsesforbedringene, men eBay fremholder også enkelheten, effektiviteten og de omfattende SAN- og NAS-funksjonaliteten som finnes i den medfølgende programvaren.

Fra 40 til tre minutter

Michael Craft, sjef for QA Systemadministrasjon i eBay, uttrykker også tilfredshet med at løsningen fra Nimbus Data er en ren flashløsning i motsetning til de mange hybride løsningene på markedet.

Han mener også at løsningen har et prisnivå som er sammenlignbart med de ledende diskbaserte løsningene som finnes på markedet, i tillegg til at det ikke er noen ekstra programvarelisenser som må betales for å komme i gang.

Selskapene opplyser at provisjoneringstiden til en virtuell server nå er redusert fra 40 til tre minutter.

Les om:

Lagring