Einarsson vil tilbake i Tandberg Data

Einarsson vil tilbake i Tandberg Data

Tidligere toppsjef Gudmundur Einarsson måtte gå fra Tandberg Data i mars. Nå leder han aksjonæropprøret i selskapet.

Gudmundur Einarsson måtte gå av som administrerende direktør i Tandberg Data i mars etter bomkjøpet av Exabyte i USA. Nå har islendingen alliert seg med største aksjonær, brødrene Per Ove og Rolf Nerland, for å kaste styret i selskapet, skriver Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Tandberg Data mot stupet

Nerland Investment kan tilby Tandberg Data et lån på 38 millioner kroner med seks måneders løpetid til 9,5 prosent rente, vesentlig bedre betingelser enn det selskapet sliter med i dag. Tilbudet er avhengig av at hele styret blir kastet på den ekstraordinære generalforsamlingen i selskapet 10. desember, skriver Tandberg Data i en børsmelding.

- Det er nesten vanskelig å finne ord. Hvis Einarsson er arkitekten bak opprøret er min første tanke at dette må være advokatmat. Jeg oppfatter dette som en hevn, sier administrerende direktør Per Kristian Jacobsen i Tandberg Data til DN.

Einarsson bekrefter at han er sentral i aksjonæropprøret, som ifølge Einarsson nå har 30 prosent av aksjonærene bak seg. Han avviser også at Exabyte-kjøpet var en kostbar tabbe.

- Dette var det beste kjøpet i bransjen da det ble gjort, sier Einarsson til DN.

Einarsson forteller at han også ønsker seg inn på eiersiden i Tandberg Data, men vil ikke sparke ledelsen i selskapet, som han mener gjør en god jobb.

Lagring