Ekstern med viktig ekstrafunksjon

Ekstern med viktig ekstrafunksjon

CMS slår Simpletech, Apricorn og Lacie i en sammenlikning av eksterne harddisker.

PC World i USA har testet eksterne harddisker. De har også lagt sterk vekt på funksjonalitet utover hvor rask slike pc-følgesvenner må være. Best i test ble CMS V2 Desktop Backup System 1TB, med Simpletech, Apricorn og Lacie på de neste plassene.

CMS er en leverandør som har rettet sine eksterne harddisker inn mot systemgjenoppretting i tillegg til vanlig sikkerhetskopi. Dette vil si at enheten leveres med programvare som lager en kopi av oppstartssystemet til pc-en den er koplet til. Slik kan pc-en raskt etter harddiskkræsj, tyveri, uheldig applikasjonsinstallering eller lignende gjenopprettes og være klar til bruk på veldig kort tid.

Denne versjonen av CMS har mye plass og er en svært rask harddisk i tillegg, og testerne i US mener prisingen gir mye for pengene. Den tar heller ikke stor plass, siden det er en enkel harddisk framfor dobbeldisksystemene som er i ferd med å bli vanligere. I tillegg til usb 2.0 er det også støtte for raske eSATA 300.

I det samme testoppsettet framheves Simpletech som en svært rask løsning, og støtte for flere sikkerhetsfunksjoner som RAID på grunn av dobbel harddiskoppsett. Dette drar dessverre også opp prisen. Apricorn er lavt priset, men har støtte for egen kryptering av datalageret. Lacie har sin store styrke i at den støtter usb 2.0, Firewire 400/800 og eSATA150.

Lagring