Ekstra tilgjengelig lagring

Ekstra tilgjengelig lagring

Med My Book World Edition I og II frir Western Digital til dem som er mye på farten.

Western Digital har hatt stor suksess med sin My Book-serie av eksterne harddisker – etter hvert har serien vokst til å bli mer enn bare de tradisjonelle eksterne diskene.

Med My Book World Edition I og II frir Western Digital til dem som er mye på farten, samtidig som dette er en nettverksdisk i ditt lokalnettverk. Ettersom det er en nettverksdisk, blir det enklere for flere i nettverket å ha tilgang til dataene, men hovedpoenget til Western Digital er at det skal være enklere å aksessere dataene via internett – uten bruk av ftp eller webgrensesnitt.

LES OGSÅ: Kjøpeguide for lagringsmedier

Filene skal bli tilgjengelig direkte i Windows eller applikasjoner gjennom at enheten settes opp som et nettverksdrev. Hvordan Western Digitals løsning her er i praksis, vet vi ikke før vi har testet enheten, men ut fra det vi forstå brukes en tredjepartstjeneste (mionet.com) i kommunikasjonen med enheten – dette for å unngå en del nettverkskonfigurasjon som en direkteløsning har krevd, blant annet for oppsett av porter i bredbåndsruter. Kommunikasjon med enheten via internett er etter det vi forstår kryptert.

I lokalnettverk er det støtte for 10/100/1000 Mbps Ethernet-hastighet. Via en usb-port på enheten kan andre eksterne usb-harddisker kobles til og aksesseres via lokalnettverket eller internettløsningen.

Forskjellen mellom MyBook World Edition og My Book World Edition II er at II-modellen har to harddisker. Dette gir totalt 1 terabyte lagringsplass, eller bruk av RAID 1. Med RAID 1 forbedres feiltoleransen: De samme dataene lagres på begge harddiskene i enheten. Skulle den ene gå i stykker vil dataene fortsatt være tilgjengelig gjennom den andre harddisken. Western Digital krever ikke at hele enheten må sendes inn om en harddisk skulle feile – man har selv lov å ta ut harddisken og sette inn erstatningsdisk. Modellen med en enkelt harddisk kan leveres med kapasitet på 320 eller 500 GB. Alle modellene leveres med programvaren EMC Retrospect Express for sikkerhetskopiering av klient-pc-er.

Prisen for 320 GB-, 500 GB- og 1 TB-modellene er henholdsvis cirka 1 400, 1 750 og 3 600 kroner inklusive mva. Mer informasjon: www.wdc.com .

Les om:

Lagring