EMC – nå også med database

EMC – nå også med database

Sommeren 2010 kjøpte lagringskjempen EMC opp datavarehusselskapet Greenplum. Nå har de lansert en databasemaskin.

EMC Greenplum Data Computing Appliance er et integrert datavarehussystem basert på EMCs maskinvare og Greenplums arkitektur for massiv parallellprosessering. Ifølge EMC er systemet raskere og rimeligere enn konkurrentenes løsninger og åpner for store dataskyer og selvbetjent dataanalyse.

Greenplum Database 4.0 skal kunne by på en innlastingsytelse på ti terabyte i timen, noe EMC hevder er dobbelt så raskt som i Oracles Exadata og over fem ganger ytelsen til tilsvarende systemer fra Teradata og IBM-eide Netezza.

EMCs databasemaskin leveres som halvt eller helt rack, eller som flere rack og skalerer opp i petabyte-klassen. EMCs Datadomain-teknologier og programvare for replikering, backup og deduplisering er tatt i bruk i løsningen for sikkerhet og ytelse.

I tillegg til å levere løsningen med maskinvare, tilbyr EMC også Greenplum Database 4.0 som en ren programvareløsning for industristandard x86-baserte servere og Vblock Infrastructure Packages, som leveres av Virtual Computing Environment, som er et samarbeidsforetak bestående av EMC, VMware og Cisco.

Greenplum Data Computing Appliance i ett rack består av 16 servere, som hver er utstyrt med to Intel E5670 åttekjerners prosessorer. I tillegg kommer nettverk og lagring på inntil 36 terabyte ukomprimert. Inntil 24 rack kan settes sammen i klynge.