Enkelt starter i det små

Enkelt starter i det små

HP skalerer ned sine største løsninger for servere, lagring og nettverk. Ideen er å beholde funksjonaliteten, men gjøre den enklere i bruk.

HP er dominerende aktør i lagring og servere, og øker innsatsen for de vanlige virksomhetene – som ikke er giganter. Bedrifter som har under 500 ansatte er både flest i antall og i sysselsetting. Utgangspunktet er at utfordringene er ikke avhengig av hvor stor du er.

- Vi oppdaget at klagene fra de største kundene er de samme som fra de mindre. De plages av de samme avvikene og vanskelighetene. Så vi tok tak dette og laget enklere oppsett av våre løsninger.

De tilbys til alle kunder, fordi it skal være enkelt. For de store er det snakk om effektiv administrasjon, for de vanlige er det snakk om å ha fungerende it uten fast it-avdeling, forklarer Paul Morgan, som er produktmarkedssjef for lagring i HP EMEA.

Lagringsnett i en boks

Lanseringen av P4000 Virtual SAN Appliance var en del av lagringsløsningene som ble annonsert i september. HP ser for seg at ferdigtappet lagringsnettverk egner seg godt for vanlige bedrifter, og ikke bare for de store. Dette er også en enhet som kan koples inn i større SAN når veksten kommer.

Selskapet slipper en egen DAT-båndstasjon, en ordinær X1500 nettverkslagringsenhet og en egen X310/X510 dataarkiveringsløsning. Alle er plassert under StorageWorks-paraplyen.

En interessant lagringsannonsering var også at HP kommer med en Express-utgave av Data Protector, kjent som en funksjonsrik og svært tung programvare.

- Dette er ikke en lett-utgave av Data Protector. Den har et bruker- og administrasjonsgrensesnitt tilpasset enkel bruk, understreker Morgan.

Blant lanseringene var også en bedriftsserver i miniutgave. En enkel server laget for MS SBS, med fire disker og AMD-prosessor. For den som har sett HP sin populære hjemmeserver – en storselger i Norge – så er den om lag like stor som den. Nye nettverksenheter var også en del av lanseringen.

Lagring