F5 Networks utvider med lagrings-løsninger

F5 Networks utvider med lagrings-løsninger

Med oppkjøpet av Acopia Networks går F5 et steg videre med sin strategi for optimalisert applikasjonslevering.

Acopia, som ble grunnlagt i 2002, har utviklet en maskinvarebasert enhet som virtualiserer filer lagret på NAS-løsninger (network attached storage) og filservere. Grunnleggeren av Acopia er industriveteranen Cheng Wu som også står bak ArrowPoint Communications (solgt til Cisco) og Arris Networks (solgt til Cascade).

- Dette oppkjøpet passer godt inn i vår strategi. I 1997 startet vi med virtualisering av webservere, i 2004 kom vi på banen med virtualisering av applikasjonsservere og i år går vi altså inn i lagringsvirtualisering, sier Jon Bjørnland fra F5 til Nettverk & Kommunikasjon.

Acopias ARX-serie av enheter oppretter et globalt navneområde over filene på nettverket. Dette gjør det mulig for it-administratorer å automatisere og påtvinge policyer i nettverket. Acopia har tre enheter som er myntet på bedrifter av ulik størrelse. Ved hjelp av såkalt global namespace gir løsningene enkel og logisk tilgang til heterogene filstystemer. Således dekker løsningen over endringer i fysiske lagringsenheter. Utstyret leverer ellers dynamisk lastbalansering og replikering. Acopia har ellers ferdige tilpasninger for de ulike aktørene og plattformene når det gjelder lagring.

Også andre aktører har lagt sine planer for dette it-området. Brocade kjøpte for eksempel selskapet NuView i 2006, mens Cisco sikret seg NeoPath Networks tidligere i år. I 2005 slukte EMC Rainfinity Networks. Ifølge IDC øker bedrifter sin utrulling av filbasert lagring fra 50 til over 200 prosent i året ettersom de konsoliderer datarom og innfører nye applikasjoner.

Les om:

Lagring