Feit disk for nettverket

Feit disk for nettverket

Western Digital sin nye nettverksdisk gir opptil 4 terabyte lagringsplass.

Western Digital har tidligere hatt noen forsøk på nettverkdisker; Netshare for noen år tilbake som var en enkel og rimelig løsning, og videre My Book World, som var bedre tilrettelagt for fjerntilgang via internett enn til normalt nettverksdiskbruk.

Nye ShareSpace rettes både mot kravstore hjemmebrukere og småbedrifter / arbeidsgrupper.

2 eller 4 terabyte

ShareSpace leveres med to eller fire harddisker på 1 terabyte. For modellen med to disker kan man senere installere flere disker. Harddisker kan settes opp lineær (JBoD), RAID 0 (striping), RAID 1 (striping) og RAID 5 (striping med paritet). RAID 5 vil kreve minst tre harddisker.

Det er støtte for Gigabit Ethernet og Western Digitals MioNet-løsning, hvilket skal gjøre det enklere å nå nettverksdisken via Internett uten omkonfigurasjon av brannmur eller bredbåndsruter.

Western Digital oppgir at ytelsen skal være sammenlignbar med en usb-harddisk, hvilket skulle bety en topphastighet på i overkant av 30 megabyte i sekundet med en enkelt bruker og overføring av større filer. Enheten vil også kunne benyttes mot 10/100 Mbps Ethernet eller aksesseres trådløst hvis den for eksempel er koblet til en wlan-ruter.

LES OGSÅ: TEST: Synology DS408: Imponerende nettverksdisk

Enheten leveres med programvare for sikkerhetskopiering. Av tjenester er utvalget noe tynt sammenlignet med det vi har sett fra en del andre nettverksdisker i dette segmentet – for eksempel fra Synology, Qnap og Netgear. Det er blant annet mulighet for deling av skriver, ukryptert ftp-tjener, filtilgang via webgrensesnitt og iTunes-tjener, men ut over det blir dette en enhet mer rettet mot lagring enn medie- og webtjenester.

Prisen virker imidlertid ok. Modellen med 2 terabyte lagringsplass koster i underkant av 5 000 kroner. Andre firediskløsninger koster ikke så langt unna dette levert uten harddisker eller bare med èn enkelt harddisk. Modellen med fire harddisker koster i overkant av 7 000 kroner.

Hvor god Western Digital ShareSpace er i praksis gjenstår å se – vi forventer å komme tilbake med en test om ikke så lenge.

Mer informasjon: www.wdc.com

LES OGSÅ: TEST: HP Media Vault Pro: Hjemmesafe for filer

Les om:

Lagring