Fjernlagring fra SonicWall

Fjernlagring fra SonicWall

SonicWall byr nå på fjernlagring for sine løsninger for backup og gjenoppretting.

SonicWall introduserte i 2006 en egen CDP-familie (Continuous Data Protection) etter oppkjøpet av Lasso Logic. Dette er fire backupløsninger hvor det installeres en klientprogramvare på de ansattes maskiner. Det defineres hva som skal sikkerhetskopieres, og SonicWall-enheten foretar sikkerhetskopieringen i sanntid etter at det er gjort endringer. Dataene kan krypteres med AES.

Selskapet har nå utvidet CDP-løsningene slik at de nå har fått integrert støtte for fjerntilkoblet backup og gjenoppretting. På den måten kan data overføres kontinuerlig og automatisk fra CDP-enhetene til SonicWalls Box-to-Box Backup. Hvis data mistes lokalt eller hvis en CDP går i stykker, kan it-avdelingen gjenopprette dataene ved den fjerntilkoblede CDP-enheten.

Box-to-Box Backup er en sekundær CDP-box som sikkerhetskopierer en eller flere lokale CDP-enheter. En lokalt tilkoblet CDP-boks kan sikkerhetskopiere servere, stasjonære og bærbare pc-er.

SonicWALL Box-to-Box Backup kjøpes sammen med en lisens- og support-avtale. Selskapets CDP-kunder får automatisk tilgang til Box-to-Box gjennom en oppgradering til 3.0.

– Backupløsninger er det vi selger mest av i øyeblikket. Brukerne kan selv gjenopprette sin profil uten å bry it-avdelingen. 60 til 70 prosent av alle små og mellomstore bedrifter har faktisk ingen backupløsning, sier SonicWalls John DiLullo til Nettverk & Kommunikasjon.

Lagring