-Flash tar over for disk

-Flash tar over for disk

Innen to år er flashminne-lagring like rimelig som lagring på harddisk, spår den ledende produsenten av harddisk-baserte lagringssystemer.

David Donatelli er direktør i EMCs lagringsdivisjon. Allerede i 2010 vil flashminnbaserte lagringssystemer prismessig være på nivå med sine harddiskbaserte motsvar, hevder han.

- I løpet av 2010 har flash nådd paritet med høyhastighets fibre channel-disker. Flashdisker for bedrifter vil skape en betdyelig endring i hvordan lagringsprodukter blir utformet, sier Donatelli ifølge The Register.

Mindre energi

Ifølge Donatelli vil flashdisker kunne danke ut EMCs raskeste harddiskssystemer både når det gjelder IOPS (input/output-operasjoner per sekund) og responstid. I tillegg kommer vinneragumenter som bedre stabilitet og lavere energiforbuk, fordi utstyret ikke har bevegelige deler.

EMCs Symmetrix-system, som kom i 2006, er flash-basert, men prisen har holdt kunder på trygg avstand.

LES OGSÅ: Nytt senter for lagringsstrategi

Den tiden er altså snart over, skal vi tro Donatelli, som kommer med disse uttalelsene under EMCs årlige kundekonferanse som pågår denne uka.

- Vi sier ikke at bevegelige disker er døde - men det blir mer blandede miljøer, sier Donatelli i EMC, som for en drøy måned siden kjøpte zipdisk-spesialisten Iomega.

Les om:

Lagring