Flere designdisker fra Lacie

Flere designdisker fra Lacie

Lacie satser igjen på kjent designer når deres nye serie av mobile lagringsmedier lanseres.

Lacie har lansert nye mobile harddisker og en ekstern dvd-brenner utformet av designeren Sam Hecht. Felles for produktene er et minimalistisk design og mørk koksgrå, men blank, overflate. Produktene går inn i rekken av Lacie-produkter fra kjente designbyrå, eller med utradisjonelt design. Tidligere har vi omtalt Lacies Golden Disk, Porsche-disker og Lego-disker.

LES OGSÅ: Gulldisk fra Lacie

Little Disk

Little Disk-serien har modeller som benytter 1,8- eller 2,5-tommers harddisker. Little Disk 1.8" leveres med kapasitet på 30 og 60 GB, mens Little Disk 2.5" har fra 80 til 250 GB. Fordelen med 1.8" -modellene blir naturligvis mindre størrelse og lavere vekt.

1.8"-modellen har kun usb-grensesnitt. 2.5"-modellene leveres i to versjoner – med kun usb, eller med kombinasjonen usb og firewire. Harddiskene har usb-kabelen integrert i kabinettet, hvilket gjør det enda enklere å frakte disken med seg. Som andre harddisker i dette segmentet hentes også strøm via usb.

Med harddiskene får man programvare for sikkerhetskopiering og synkronisering av filer mellom pc og disk.

Usb-kabelen er integrert i kabinettet. Her vises Little Disk 2.5" Combo, som i tillegg til usb også har firewire.

Vi har ikke fått norske priser ennå. Veiledende priser for de minste modellene er 100 dollar for 30 GB 1.8", 90 dollar for 80 GB 2.5" og 120 dollar for 120 GB 2.5" Combo. Vi vil estimere dette til henholdsvis 700, 650 og 850 kroner inkl. mva. på det norske markedet.

LES OGSÅ: Test av praktiske mobile harddisker

Ekstern brenner

Lacies nye eksterne dvd-brenner, «Portable DVD±RW with LightScribe, Design by Sam Hecht», leveres i to versjoner – med usb- eller firewire-grensesnitt. Brenneren støtter skriving av dvd+r/-r i opptil 8x-hastighet og brenning av cd med opptil 24x-hastighet. Brenneren veier i overkant av 300 gram og er rettet spesielt mot bærbare pc-er uten støtte for dvd-brenner, eller for de som ønsker en bedre/raskere dvd-brenner enn den integrerte. Naturligvis kan brenneren også være aktuell for stasjonære pc-er der man setter fokus på størrelse og design for brenneren. For stasjonære kan man også kjøpe mer tradisjonelle eksterne brennere som har høyere hastighet, men som riktignok er langt større.

Firewire-versjonen av brenneren leveres med programvare for Mac, mens usb-versjonen har programvare for Windows. Sett bort fra programvaren er det ikke andre begrensninger i henhold til å bruke firewire-versjonen på en Windows-pc og usb-versjonen på en Mac.

Gjennom Lightscribe-funksjonaliteten er det mulig å «brenne» grafikk på platene. Dette kan gi et stilig resultat, men våre erfaringer med teknologien er at det tar lang tid og man krever spesielle plater. Har man en skriver som kan skrive ut på cd/dvd med, gir dette gjerne et bedre resultat – raskere.

Prisene er oppgitt til 90 dollar for usb-versjonen og 140 dollar for firewire-versjonen. Våre estimater blir da henholdvis cirka 700 og 1000 kroner inkl. mva.

Mer informasjon finner man på www.lacie.com.

Lagring