Gjør it-suksess med penn og papir

Gjør it-suksess med penn og papir

Etter kun halvannet år i drift, har Digitalpenn slått seg frem innen varehandel og mobile arbeidsplasser.

Det norske selskapet Digitalpenn startet opp i november 2005, og har allerede rukket å utvikle løsninger til en rekke ulike fagområder. Selskapet har gjort det spesielt godt på arbeidsplasser hvor mobilitet er nøkkelen, ofte i sterk konkurranse med PDA-er og tavle-pc-er. Skadedyrservice, bygg- og anleggsektoren, elektrobransjen og helsesektoren er noen relevante områder.

Hovedproduktet er en trådløs Nokia-penn som lagrer og videresender alt som skrives på et papirskjema. Selskapet har tidligere rettet seg inn mot studenter og andre som er avhengige av rask notering på papir. Nå nyter Digitalpenn suksess i samarbeid med kundeanalyseselskapet SeeYou.

LES OGSÅ: Magisk penn gjør papir til pc

Sammen har de to selskapene utviklet en løsning for måling av kundestrømmen i en butikk. Tidligere i sommer vant selskapet The Golden Pen Award på Anoto Functionality Conference i Malmø for akkurat denne løsningen.

- I praksis fungerer det slik at en observatør i butikken tegner ned på et kart hvor kunden beveger seg, hvor vedkommende stopper og når kunden tar med seg et produkt. I ettertid analyseres bevegelsesmønsteret gjennom en webportal, forklarer prosjektleder Kjell Glorvigen i Digitalpenn.

Internasjonal lansering

På denne måten avsløres blindsoner i butikken, samtidig som man kan analysere seg frem til hvor det er mest hensiktsmessig å plassere diverse varer. Flere kunder har allerede tatt løsningen i bruk, deriblant Dressmann, Telehuset og Vitus apotek. Sistnevnte rapporterer om en salgsøkning på 36 prosent etter at de tok den i bruk.

- Løsningen er jo først og fremst et supplement til andre datafangstmetoder, skyter daglig leder Arnfinn Revelsby inn.

Nå venter en internasjonal lansering til høsten.

- Dette er fortsatt på planleggingsstadiet, men vi kommer til å lansere produktet for utvalgte internasjonale partnere i løpet av høsten, bekrefter Revelsby.

Les om:

Lagring