Grønnere Barracuda-harddisker

Grønnere Barracuda-harddisker

Seagate følger oppskriften fra Western Digital når de lanserer Barracuda LP. Samtidig når de også 2 terabyte.

Western Digital var først ute med å lansere harddisker hvor det ble satt fokus på redusert strømforbruk med sin Caviar Green Power-serie. Videre har både Samsung og Hitachi fulgt etter med modeller der strømforbruket er redusert på bekostning av noe av ytelsen.

I likhet med Western Digital Caviar Green Power og Samsung Spinpoint F2 EcoGreen har Seagate Barracuda redusert rotasjonshastighet sammenlignet med standarddiskene. En vanlig harddisk i dag har normalt 7 200 o/min rotasjonshastighet. Samsung oppgir 5 400 o/min for sine modeller, mens Western Digital offisielt ikke oppgir rotasjonshastigheten. Målinger som er gjort antyder imidlertid 5 400 o/min for Caviar Green Power-serien. Seagate Barracuda LP har ifølge spesifikasjonene en rotasjonshastighet på 5 900 o/min. Denne typen harddisker ligger imidlertid an til å ha god nok ytelse for vanlige pc-er og vanlige eksterne harddisker. En fordel ut over strømforbruksreduksjon og lavere varmeutvikling er også at støynivået normalt sett skal være lavere. I produkter som eksterne harddisker og nettverksdisker kan kan kommunikasjonen med pc-en være flaskehalsen framfor ytelsen til selve harddisken.

Sett ut i fra de oppgitte spesifikasjonene har Seagate Barracuda LP litt høyere strømforbruk enn harddiskene fra Western Digital og Samsung på samme kapasitet. Her kan det imidlertid være målt på noe forskjellig vis og oppgitte og faktiske tall kan være to forksjellige ting. Ytelse/strømforbruk kan også være en faktor i praksis. Det hjelper nødvendigvis ikke med lavere strømforbruk hvis harddisken bruker lengre tid på en operasjon og dermed opprettholder sitt operasjonsforbruk over lengre tid.

Western Digital var først ute med en 2 terabyte-harddisk for ikke lenge siden. Seagate, som var først med 1,5 terabyte-disker, følger nå også opp med en 2 terabyte-modell.

Foreløpig har vi ikke fått norske priser på de nye harddiskene fra Seagate. Mer informasjon: www.seagate.com

LES OGSÅ: Western Digital med 2 terabyte-disk

Lagring