Hitachi må møte enorme behov

Hitachi må møte enorme behov

Ukontrollert vekst på ustrukturerte data gir utfordringer.

I 2007 gjorde analysefirmaet IDC en vurdering over lagringsbehovet de nærmeste fem årene.

Ifølge IDC var 2008 det året hvor mer enn 50 prosent av lagringssystemene ble brukt til å arkivere ustrukturere data som bilder, dokumenter, metadata, post og videoer på bekostning av tabellariske data som eksempelvis reiseregningsdata.

Konsekvensen er større innsats for å bedre tilbudet for lagring av ustrukturerte data. Det gjelder alle lagringsleverandørene. På sikt er strategien til Hitachi Data Systems (HDS) å skape en familie lagringssystemer for alle typer data med felles lagringsadministrasjon.

HDS har for å markere seg gått ut med et tilbud hvor de garanterer at kundene sparer minst 50 prosent forutsatt at de benytter speiling for sikring av data. Ved bruk av annen sikring, det vil si RAID-5, er garantien på 20 prosent.

- Kunder som vurderer produkter, kan dra nytte av garantier hvis de blir spurt om ytterligere begrunnelse for kjøp av lagring under den nåværende økonomiske situasjonen, sier April Adams, forskningssjef i analysefirmaet Gartner.

Analysere

Arkivere, beskytte, konsolidere og søke er stikkordene for Hitachi Data Systems strategi for håndtering av ustrukturert informasjon. HDS har tiltro til IDCs spådommer om 66 prosent årlig vekst i årene fra 2007 – 2012.

- Ustrukturerte data er viktige med en gang. Etter hvert mister de noe av sin verdi, sier Rune Sund, administrerende direktør i HDS i Norge.

Med den store veksten i ustrukturerte data og den store tapsevnen i viktighet setter det nye krav til analyse av arkiveringsstrategien. Konsekvensen er at alle data trenger den beste beskyttelsen, men mindre og mindre data trenger ytelsen og kostnaden forbundet med de raskeste platelagrene på 15.000 omdreininger og 600 GB størrelse. Disse platelagrene benyttes på nivå én i et lagringshierarki, Tier 1.

I praksis er det fire nivåer i lagringshierarkiet. Nivå null, (Tier 0), omfatter elektronikklagring ved hjelp av Flash. Texas Memory Systems har spesialisert seg på å lage lagringssystemer tilpasset nivå null med platelagre for sikring av dataene.

Elektronikklagring er mye raskere enn roterende plater, men har også en betydelig pris per lagret enhet selv om prisene de to seneste årene har blitt kraftig redusert.

Nivåer

Nivå én er vanligvis platelagre med 15.000 omdreininger per minutt og en størrelse fra 146 GB og oppover, ofte med Fibre Channel som overføringsteknologi. Dette er lagring for tabellarisert informasjon.

Nivå to har vært større platelagre med 10.000 eller 7.200 omdreininger per minutt, nivå tre platelagre på 1 TB eller mer og SATA (Serial Advanced Technology Attachment). Nivå to kan typiske benyttes for data som er duplisert for ekstra sikkerhet. Ustrukturerte data kan være på nivå tre etter at nyhetens interesse har avtatt.

Ofte har problemstillingen vært at ustrukturerte data har ligget på filer direkte tilknyttet alle typer datamaskiner, ikke bare i sentraliserte lagringssystemer. Ofte har slike data bare blitt liggende uten noen form for oversikt og kontroll.

- To måneder etter at en person har sluttet må all informasjon om denne personen slettes eller tilhøre personalsystemet, sier Rune Sund.

Det krever et avansert søk for å samle. Ofte har tidligere ansatte mulighet til å logge seg inn på bedriftens systemer fordi data ikke er slettet.

- Bedriftene har god track på blokk, men fil og content er en stor utfordring, hevder Claus Andresen, senior teknologikonsulent i HDS i Norge.

En utfordring fremover er mangel på et overordnet administrasjonssystem for filer, les mer på neste side!

Les om:

Lagring