Hitachi satser eksternt

Hitachi satser eksternt

Gjennom oppkjøp av etablert aktør skal Hitachi satse på ekstern lagring.

Hitachis harddiskdivisjon, som tidligere var IBMs harddiskdivisjon, har gjennom oppkjøpet av Fabrik Inc. gått inn på markedet for eksterne harddisker. Fabrik står bak harddiskmerkene G-Technology og SimpleTech. Sistnevnte har allerede en rekke produkter på det norske markedet. G-Technology er et merkenavn som benyttes for produkter rettet mot Mac-markedet. Simpletech har i utgangspunktet enkle eksterne løsninger med opptil to harddisker, mens G-Technology har løsninger med fra èn til 24 harddisker.

Fra før har en rekke andre produsenter av eksterne harddisker basert sine modeller på harddisker fra Hitachi. Etter at også Samsung for ikke lenge siden satset på egne eksterne harddisker har Hitachi vært den eneste harddiskprodusenten uten egne eksterne. I stedet for å bygge opp en intern divisjon for denne typen produkter har selskapet i stedet heller valgt kjøpe opp et allerede etablert selskap på dette markedet.

Ifølge Hitachis pressemelding vil de eksisterende merkenavnene fortsatt benyttes. Produktporteføljen videreføres også, men da naturligvis kun med harddisker fra Hitachi internt.

Mer informasjon: www.hgst.com , www.simpletech.com og www.g-technology.com .

LES OGSÅ: TEST: Stilig og sikker eksterndisk

Lagring