Høy ytelse med ny kontroller

Høy ytelse med ny kontroller

Transcend med JMicron-basert SSD.

For dem som har fulgt utviklingen av SSD-er en stund, er nødvendigvis ikke JMicron et selskap som har stått så høyt i kurs.

JMicron var blant de aller første som hadde kontrollere for SSD-er til konsumentsegmentet, men manglende optimaliseringsteknologi gjorde at SSD-ene etter hvert ble svært trege. Kingston var blant aktørene som kjøpte seg inn i selskapet, men den videre utviklingen av kontrollerteknologien imponerte oss ikke da vi testet Kingston SSDNow V200.

LES OGSÅ:

GUIDE: Slik gir du pc-en SSD

På papiret ser imidlertid ting bedre ut med Transcens SSD740, som er basert på JMicrons 677H-kontroller. Transcend oppgir sekvensielle hastigheter på opptil 530 megabyte per sekund for skriving og 470 megabyte i sekundet for lesing, samt rundt 270-280 megabyte i sekundet for 4K lese- og skriveoperasjoner. Sistnevnte blir ofte viktigere enn de sekvensielle topphastighetene slik de fleste i dag benytter en SSD - da i hovedsak som en systemdisk hvor man kjører operativsystem og applikasjoner.

LES OGSÅ:

TEST: Transcends StoreJet Cloud - Portabel privatsky

Transcend har også tidligere hatt JMicron-baserte SSD-er, men i senere tid har selskapet fokusert på SSD-er basert på LSI Sandforce-kontroller - dette i likhet med en rekke andre aktører.

Transcend legger fokus i pressemeldingen på at SSD-en støtter TRIM og at den automatisk skal optimalisere seg selv for å opprettholde ytelsen etter hvert som alle minnecellene har vært i bruk. SSD-en er også oppgitt til å støtte SATA DevSleep, en funksjon som skal gi mer effektiv strømsparing og dermed lengre batteridriftstid på bærbare pc-er.

Transcend SSD740 vil være tilgjengelig med kapasitet på 64, 128 og 256 gigabyte. SSD-ene er alt å finne på listene i norske webbutikker. Mest aktuell er versjonene på 128 og 256 gigabyte, som koster fra cirka 950 og 1600 kroner. Det er en pris på linje med for eksempel Samsung 840 Pro, som er den raskeste vanlige SSD-en vi har testet.

LES OGSÅ:

TEST: Transcend RDF8: Rask USB 3.0-minnekortleser

Les om: